10-05-2021

Τρισάγιο και αποκάλυψη μνημείου στην ΕΡΤ με αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις (εικόνες)

Με μία σεμνή τελετή και τρισάγιο τιμήθηκε η μνήμη των 23 ανθρώπων (εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων) που στη διάρκεια της διετίας 2013 – 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμό της.

Μετά το τρισάγιο έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος. Εισαγωγικό χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Ένταση υπήρξε όταν κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου και του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης από τη ΛΑΕ, αλλά και η Ραχήλ Μακρή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την παρουσία τους, ενώ υπήρξαν και κάποιες φραστικές αντεγκλήσεις.

Ακολούθως από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Τάσος Τριανταφύλλης και εκ μέρους της ertopen ο Μιχάλης Μεσσήνης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο, ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει το άνοιγμα της ΕΡΤ να γίνει πιο μεγάλο για να δικαιωθούμε όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να ανοίξει και πάλι».

 

Πηγή: ert.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ