20-01-2021

Η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις!

Πειθαρχικές διώξεις κατά εννιά δημοσιογράφων αποφάσισε, σύμφωνα με την «Αυγή», το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το «Mega», Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από τον «ΣΚΑΙ» και της Μαρίας Χούκλη από τον «ΑΝΤ1».

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους τους οποίους κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός και από την ΕΣΗΕΑ, ανάλογη για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και από την Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ