15-04-2021

Σφοδρή επίθεση ΕΙΤΗΣΕΕ κατά Παππά σχετικά με τους εργαζόμενους του MEGA

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφορικά με το MEGA και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό, ύστερα από την χθεσινή τους συνάντηση, έδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ο Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους».

Ενώ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, λίγους μήνες πριν, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργού ΨΗΠΤΕ είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, τώρα «συμβουλεύει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία, ενώ με το δικό του νομοθέτημα το MEGA δεν είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ότι: επέβαλε 20% φόρο τηλεόρασης σε περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν, δημιούργησε πέπλο σκανδαλολογίας με τις τράπεζες να μην μπορούν να δείξουν ευελιξία σε ΜΜΕ που βρίσκονται σε κρίση, δημιούργησε ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε τη δημιουργία «πλατφόρμας» με την οποία θα «ελέγχει» την αγορά της διαφήμισης, και τέλος, κρατά για μικροπολιτικούς λόγους, έναν ολόκληρο κλάδο στην αβεβαιότητα.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ υπογραμμίζει ότι την ώρα που ο υπουργός ζητά από άλλους σταθμούς τη διευθέτηση του θέματος του MEGA, οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού, ώστε να μη δύναται να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε τον ψηφιακό του πάροχο, την DIGEA.

«Μετά από αυτή την στάση του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «παροτρύνει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία στους εργαζόμενους του MEGA» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ