23-04-2021

Απορρίφθηκαν οι προδικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών (pdf)

Απορρίφθηκαν από τη ΓΓΕΕ οι προδικαστικές προσφυγές που κατέθεσαν ο Alpha, ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ και η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την ανακήρυξη των τεσσάρων οριστικών υπερθεματιστών για τις ισάριθμες άδειες περιεχομένου για κανάλια εθνικής εμβέλειας υψηλής ευκρίνειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Οι σχετικές αποφάσεις αναρτήθηκαν τόσο στη Διαύγεια, όσο και στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ.

Πρόκειται για δύο προσφυγές του ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου) και από μία: του ΑΝΤ-1 (συμφερόντων Θοδωρή Κυριακού), της Αλτερ Εγκο (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη)  και του ALPHA (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά). Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (5/10) είχαν αναρτηθεί οι πρώτες δύο αποφάσεις με τις οποίες απορρίπτονταν οι προδικαστικές προσφυγές (συνολικά είχαν κατατεθεί επτά) τόσο του STAR όσο και της Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (και οι δύο ουσιαστικά συμφερόντων Βαρδινογιάννη).

Την ίδια ώρα όμως αναμένεται μέχρι αύριο να κατατεθούν νέες ενστάσεις αυτή τη φορά εναντίον της απόφασης του ΓΓΕΕ Λευτέρη Κρέτσου με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικά υπερθεματιστής ο Ιβάν Σαββίδης (Dimera Media) έπειτα από τον αποκλεισμό του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια που είχε «εξασφαλίσει» στη δημοπρασία.

Πάντως για τους πρώτους τρεις οριστικούς υπερθεματιστές (Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης, Θοδωρής Κυριακού) έπειτα από την απόρριψη των ενστάσεων ξεκινάει ουσιαστικά ο προδικαστικός έλεγχος των στοιχείων που έχουν καταθέσει ώστε να ακολουθήσει μετέπειτα και η υπουργική απόφαση που θα χορηγεί στον καθένα την άδεια περιεχομένου που έχουν εξασφαλίσει.

Δείτε τις αποφάσεις:

alpha
alter-ego
ant1
skai

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ