02-07-2020

Πηγές ΓΓΕΕ: “Παράλογες τεχνικά οι απαιτήσεις των καναλιών για το υλικό”

Του Πέτρου Παπαβασιλείου

Νέα επεισόδια στην “πολεμική” ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τους τηλεοπτικούς σταθμούς “Star” και “Alpha”. Σημείο έντονων προστριβών είναι το αίτημα των (αποκλειόμενων από τις νέες άδειες) τηλεοπτικών σταθμών να παρακολουθήσουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ελέγχου του διαγωνισμού, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Oι νομικοί εκπρόσωποι των δύο καναλιών προσήλθαν σήμερα το απόγευμα στην έδρα της ΓΓΕΕ προκειμένου να αποκτήσουν οπτική πρόσβαση στο υλικό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό – γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγορικών ομάδων των καναλιών, στελέχη των οποίων έκαναν λόγο για “διαδικασία – παρωδία, αφού δεν είδαν κανένα πλάνο”.

Υψηλόβαθμες πηγές ΓΓΕΕ, απαντώντας στην εικόνα αποδιοργάνωσης που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στα δελτία τους για τη λειτουργία του φορέα και την επάρκεια ή μη των υπηρεσιών του, ανέφεραν πριν από λίγο στο altsantiri.gr ότι “κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν υπήρξε, παρά μόνο ήταν παράλογες οι απαιτήσεις των δικηγόρων”.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, “οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών ζητούσαν να δουν υλικό 66 ωρών από 42 κάμερες, (υλικό που αντιστοιχεί σε διάρκεια 4 μηνών συνεχούς προβολής), σε 10 οθόνες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ”. Το οπτικό υλικό από τον διαγωνισμό, όπως διευκρίνιζαν πηγές της ΓΓΕΕ, “είναι αποθηκευμένο σε δύο σκληρούς δίσκους των 4 tera  ο καθένας”. Συνεπώς το αίτημα των νομικών, για τις συγκεκριμένες συνθήκες προβολής, ήταν εκτός τόπου και χρόνου τεχνικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο αναγνώρισαν -κατ’ ιδίαν και ανεπίσημα- και οι τεχνικοί σύμβουλοι των εμπλεκόμενων και όχι απαραίτητα το τεχνικό προσωπικό της ΓΓΕΕ.

Πάντως, πέρα από την εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη υπόθεση, (προβολή οπτικού υλικού στους εκπροσώπους των καναλιών), στελέχη της ΓΓΕΕ σημείωναν: “Όσοι ήταν στον διαγωνισμό ομολογούσαν πως δεν υπάρχει τίποτε άξιο λόγου στο υλικό και είναι χάσιμο χρόνου…”. Είναι, δε, ενδεικτικό πως η νομική εκπρόσωπος του “Star”, Μαρία Κατζουράκη, η οποία σήμερα μονοπώλησε στις αντιδράσεις εναντίων των στελεχών της ΓΓΕΕ, ήταν παρούσα -σύμφωνα με πληροφορίες- σε όλες τις φάσεις του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες…

Την Δευτέρα η ΓΓΕΕ δεν αποκλείεται να εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση, προς επίρρωση της τεχνικής ασυμβατότητας από την οποία πάσχουν οι αιτιάσεις των δικηγόρων των καναλιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.