07-03-2021

Τι απαντά η ΕΡΤ στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τα κλεμμένα πλάνα

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε η ΕΡΤ στην απάντηση του ΣΚΑΪ νωρίτερα σε ό,τι αφορά την “κλοπή πλάνων” και την αναμετάδοση της εικόνας από την Τήνο χωρίς κάποια άδεια.

Η νεότερη ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ να μη κλέβουν το προϊόν που παράγεται από την ΕΡΤ με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Καλούμε τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ να απαντήσουν στην ουσία, αν μπορούν:
Έκλεβε ο ΣΚΑΪ επί τρεις ώρες την εικόνα από την ΕΡΤ, ναι ή όχι;

Μας είναι αδιάφορο αν έστειλε Drone ή όχι, ή αν αρέσουν στον ΣΚΑΪ οι ειδήσεις της ΕΡΤ, ή ποιος πιστεύει πως υπαγορεύει τις ανακοινώσεις της.

Μας ενδιαφέρει να πει αν έκλεβε το σήμα της ΕΡΤ και αν κατέφευγε σε τεχνάσματα για να κρύψει το λογότυπό της.

Πρέπει να πει κάποιος στον ΣΚΑΪ πως δεν μπορεί με ξένα κόλυβα να κάνει… πρόγραμμα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει πως θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση κάθε ζημιάς που υπέστη η εταιρεία.

Η απάντηση του ΣΚΑΪ στην πρώτη ανακοίνωση:

Στην ΕΡΤ «δεν έχουν το Θεό τους».

Η διοίκηση της ΕΡΤ που ζει στην Ελλάδα της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης, όπως μας πληροφορούν καθημερινά οι ειδήσεις του κρατικού καναλιού, με μια πρωτοφανή ανακοίνωση καταφέρεται κατά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που «τόλμησε» να κάνει δημοσιογραφική αποστολή στην Τήνο για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Και ζητεί την «αποκλειστικότητα» στη Θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας.

Νέα ήθη για τη «Νέα ΕΡΤ». Για να λογαριαστούμε: Η διοίκηση του ΣΚΑΪ πληρώνοντας με δικούς της πόρους έστειλε στο νησί της Τήνου: Τέσσερις κάμερες με δυο μονάδες εξωτερικής μετάδοσης και ένα drone το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας–αίτημα το οποίο και ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε.

Ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε επίσης το αίτημα της Μητρόπολης να μη μπει με δική του κάμερα εντός του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Συνολικά η αποστολή του ΣΚΑΪ στην Τήνο αποτελούνταν από έξι (6) τεχνικούς και δυο (2) δημοσιογράφους. Η διοίκηση της ΕΡΤ η οποία πριν από ακριβώς έναν χρόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις εκδηλώσεις στην Τήνο παίρνοντας προφανώς άλλες εντολές από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αντί να απολογείται για την ποιότητα και το περιεχόμενο των ειδήσεων που παρουσιάζει καθημερινά στους ελάχιστους τηλεθεατές της καταφεύγει σε εμπρηστικές ανακοινώσεις κατά ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που σέβεται όλες τις αρχές της δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.

Ο ΣΚΑΪ σέβεται απόλυτα τον κόπο και την εργασία όλων των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί κανένα «τελεσίγραφο» από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που προφανώς για να γίνει αρεστή στα υπόγεια του Μαξίμου βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί. Για την καθεστωτική διοίκηση της ΕΡΤ για όλα ευθύνεται ο ΣΚΑΪ. Ελπίζουμε να μην ευθύνεται και για τον τορπιλισμό της Έλλης.

Ως ΣΚΑΪ θα ευχόμασταν επίσης «φώτιση» στη διοίκηση της ΕΡΤ και όχι άλλες χαμένες μεταδόσεις Ελλήνων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν πιστεύουμε στα θαύματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ