Ερωτηματικά προκαλεί η στάση συγκεκριμένων δικαστών του ΣτΕ να επιτεθούν στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώτη σημερινή συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, διήρκεσε περίπου μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπη καθώς υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ανεπισήμως μέχρι στιγμής, μερίδα δικαστών ενοχλήθηκε από την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου, για την κρισιμότητα της υπόθεσης αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες  και τον κατηγόρησε ότι “προσπαθεί να προκαταλάβει την κρίση τους”.

Η διάσκεψη του ΣτΕ είχε συγκληθεί μετά από προσφυγές των καναλιών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παπά και ως εκ τούτου η απόφαση του Συβουλίου της Επικρατείας θεωρείται κομβική για το πολιτικό κλίμα.

Για το λόγο αυτό σύσσωμη η αντιπολίτευση καθώς και καναλάρχες  έχουν “αποφανθεί” ήδη ότι τόσο ο νόμος όσο και η διαδικασία έιναι αντισυνταγματική !

Από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου δήλωσε ότι ο λόγος της ματαίωσης της σημερινής διάσκεψης της Ολομέλειας, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών «είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά». «Επομένως», αναφέρει η Ένωση του ΣτΕ, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά.

Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αθήνα 30-9-2016
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ευθύμιος Αντωνόπουλος Ιωάννης Παπαγιάννης

Σύμβουλος Επικρατείας Πάρεδρος ΣτΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας