Ξεσπά η Κατερίνη Ζαρίφη για τις πυρκαγιές που έκαψαν το χωριό της – «Μαύρισε η ψυχή μου» (video)
Όσο οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς ήδη αρχίζουν να γίνονται αισθητές.

Eκτός από την Εύβοια, χωριά κινδυνεύουν και στη Στερεά Ελλάδα, στον Πρόδρομο Θήβας της Βοιωτίας. Εκεί οι πυροσβέστες μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Πριν λίγη ώρα, ωστόσο, η Κατερίνα Ζαρίφη ενημέρωσε στους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ότι καίγεται το χωριό της στην Θήβα. «Το χωριό μου. Ο πρόδρομος Βοιωτίας. Τα Χώστια. Μαύρισε η ψυχή μου», έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Λίγο νωρίτερα η  Κατερίνα Ζαρίφη  είχε ξεσπάσει και για τις πυρκαγιές στην Εύβοια λέγοντας πως «κάθε δέντρο είναι σαν μια ανθρώπινη ζωή…» .

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook