Σάλος με γνωστό ράπερ που κάπνισε μαριχουάνα δίπλα από τον τάφο του Εσκομπάρ (εικόνες)

Ο αμερικανός ράπερ Wiz Khalifa προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κολομβία.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ταξιδιού του για εμφάνιση σε φεστιβάλ στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας ο τραγουδιστής δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται να αποτίει φόρο τιμής στον Κολομβιανό «βαρόνο» των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και να αφήνει λουλούδια στον τάφο του.

Ο ράπερ ανάρτησε φωτογραφία των πολύχρωμων λουλουδιών δίπλα στην επιτύμβια στήλη του τάφου του Εσκομπάρ. Στη συνέχεια ο Wiz Khalifa δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες του, στις οποίες καπνίζει, πιθανώς μαριχουάνα, κοντά στον τάφο του Πάμπλο Εσκομπάρ, καθώς και μια φωτογραφία σε τοποθεσία που βομβαρδίστηκε, όταν είχε γίνει απόπειρα κατά της ζωής του αρχηγού του καρτέλ του Μεντεγίν τη δεκαετία 1980.

A post shared by Wiz Khalifa (@wizkhalifa) on

Ανεπιθύμητος πλέον ο ράπερ στην Κολομβία

Ο δήμαρχος της Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ τόνισε ότι -με την περιοδεία του με θέμα τον Πάμπλο Εσκομπάρ- και τις φωτογραφίες του ο τραγουδιστής επέδειξε ασέβεια προς την πόλη. «Φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν υπέφερε ποτέ από τη βία που προκάλεσαν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών» σχολίασε ο δήμαρχος της Μεντεγίν και καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του ράπερ. «Αυτός ο αχρείος, αντί να φέρει λουλούδια στον τάφο του Πάμπλο Εσκομπάρ θα έπρεπε να είχε φέρει λουλούδια στα θύματα της βίας σε αυτή την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην πόλη» είπε ο κ. Γκουτιέρεζ προσθέτοντας ότι ο ράπερ δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στη Μεντεγίν.

 

Κάποιοι στα social media επέκριναν τον Αμερικανό ράπερ επειδή απέτισε φόρο τιμής στον περιβόητο Εσκομπάρ, που προκάλεσε πρωτοφανές κύμα βίας στην Κολομβία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

«Είναι προσβλητικό ο Wiz Khalifa να τιμά τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Τι έλλειψη σεβασμού για τους πολίτες της Κολομβίας!» έγραψε ένα χρήστης του Twitter.

Ωστόσο κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τον δημοφιλή ράπερ. «Η Κολομβία γεμίζει τις τσέπες της κάνοντας σειρές για τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, αλλά αγανακτούν όταν ο Wiz Khalifa αφήνει λουλούδια #υποκριτές», αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)