Πόλεμος ανάμεσα στα παιδιά του Μπιθικώτση – Το εξώδικο του Γρηγόρη και η απάντηση της Άννας

Μεγάλος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα παιδιά του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Η Άννα Μπιθικώτση είναι κόρη από τον πρώτο του γάμο και είναι σε κόντρα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση τον μοναχογιό του αείμνηστου τραγουδιστή που απέκτησε από τον δεύτερό του γάμο.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έγραψε στο facebook του: «Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ πολύ να μοιραστώ μαζί σας την επιστολή που σήμερα μέσω του δικηγορικού γραφείου Ζαφειρόπουλου και συνεργατών στάλθηκε στον τύπο, γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και στενάχωρο και δεν θέλω να υπάρξουν τυχόν ανακρίβειες από διάφορα blogs η sites..

Ο πατέρας μου, με μεγάλωσε με έναν αξιακό κώδικα αρχών και ηθικής, που με οδηγούσε πάντοτε στη ζωή μου, να επιδιώκω το κοινό καλό. Να προσφέρω απλόχερα, χωρίς να διεκδικώ ανταμοιβή. Να ενώνω και να μην χωρίζω, ούτε να διαιρώ. Να σέβομαι, να αγαπώ, να θυμάμαι, να τιμώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, διαχειρίστηκα με διακριτικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ακατανόητη επιμονή της αδελφής μου, να μεταχειρίζεται το όνομα και τη μνήμη του πατέρα μας, με τρόπο και για σκοπούς που είναι βέβαιον ότι θα τον έβρισκαν πλήρως αντίθετο.

Δυστυχώς και παρά το ότι η ίδια πολύ καλά γνωρίζει ότι η μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση και εγώ , είμαστε οι αποκλειστικοί και νόμιμοι δικαιούχοι του περιουσιακού(πνευματικά και συγγενικά) και ηθικού δικαιώματος αντίστοιχα , στο σύνολο του έργου του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, εκείνη εξακολουθεί χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη δική μας άδεια, να πραγματοποιεί, όπως και κατά το παρελθόν έπραττε , μουσικές εκδηλώσεις – παραστάσεις- συναυλίες με θέμα το έργο του μεγάλου δημιουργού και μάλιστα χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές που αρμόζουν σε μια τέτοια παρουσίαση ώστε να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται το έργο αυτό.

Επιδιώξαμε να λειτουργήσουμε ως ασπίδα για την υστεροφημία της οικογένειάς μας και να μην επιτρέψουμε να δίνονται αφορμές για αρνητικό σχολιασμό, ψιθύρους και απαξιωτικές αναφορές. Δυστυχώς, η προσπάθειά μας αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της αδελφής μου Άννας Μπιθικώτση. Γι’ αυτό και από κοινού με την μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση αναγκαζόμαστε να προβούμε στις δέουσες νομικές ενέργειες, ώστε από την πλευρά μας να διατηρούμε καθαρή τη συνείδησή μας ότι προστατεύουμε τη μνήμη του συζύγου και πατέρα και τιμούμε και διαφυλάσσουμε το όνομα και το έργο του.Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, προσδοκώ να βρει η αδελφή μου τη δύναμη να μας ακολουθήσει στην οδό της μετριοπάθειας. Και να μην συνεχίσει να αδικεί τη μνήμη του πατέρα μας. Αλλά και τον εαυτό της…».

Η Άννα Μπιθικώτση δήλωσε στην εφημερίδα espresso:«Εκείνος ξεκίνησε τον πόλεμο, εκείνος θα αποφασίσει που θέλει να φθάσει».

«Τον γιο μου από το δεύτερο γάμο μου με την Μεταξία, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον θεωρώ φυσικό μου διάδοχο και συνεχιστή της ιστορίας μου στα καλλιτεχνικά μου δρώμενα», ανέφερε η διαθήκη του αείμνηστου τραγουδιστή που ανοίχτηκε το 2005 και όριζε τον γιο του και τη δεύτερη σύζυγό του δεύτερη σύζυγος του, Μεταξία νόμιμους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών του.

Διαβάζονται ΤΩΡΑ


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook