Ο Μέμος Μπεγνής στο altsantiri.gr για τη σχέση του με τη μεταφυσική: Η ζωή συνεχίζεται μετά από ‘δω

Συνέντευξη στη Βάσω Λιόκαυτου

Ταλαντούχος ηθοποιός, όμορφος άντρας με πηγαίο χιούμορ και με αφοπλιστική ειλικρίνεια που εντυπωσιάζει τους γύρω του.

Ο Μέμος Μπεγνής είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του με συνεργασίες που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί του. Φέτος παίζει στο θέατρο Παλλάς στην παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

Τον συναντήσαμε στο φουαγιέ του θεάτρου και με αφορμή τον ρόλο του στην παράσταση η συζήτηση πήγε στη μεταφυσική και στις απορίες που έχει γύρω από αυτή. Από παιδί έχει απορίες και διαβάζει βιβλία μεταφυσικής και του έχουν απαντηθεί όπως μας είπε πολλά ερωτήματα.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης» που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Είναι μεγάλη χαρά που συνεργάζομαι ξανά με τον Σταμάτη Φασουλή, είναι η έκτη φορά. Πάντα με αγάπη, είναι σαν οικογένειά μου πλέον. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε για το έργο και για τον ρόλο μου, ενθουσιάστηκα γιατί και το βιβλίο είναι πολύ αγαπημένο και η Σμύρνη πολύ αγαπημένη και οι μυρωδιές της (Σμύρνης) και οι μουσικές της.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον ήρωα που υποδύεστε

Υποδύομαι τον Κωνσταντίνο Καραμάνο, τον δεύτερο σύζυγο της Κατίνας που ενσαρκώνει η Σμαράγδα Καρύδη. Ένας εμφανής άντρας μιας οικογενείας πολύς πλούσιας και γνωστής στη Σμύρνη Η Κατίνα ως γνωστό αναρριχάται μέσω των ανδρών και των μαγικών της για να φτάσει στα υψηλά στρώματα της κοινωνίας. «Χρησιμοποιεί» αλλά και ερωτεύεται τον Κωνσταντίνο Καραμάνο, τον αδελφό του Σύριου που είναι ο επόμενος σύζυγος. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, γλεντζές που μαγεύεται και πέφτει στα δίχτυα της Κατίνας και πεθαίνει κάποια στιγμή, ίσως από την Κατίνα, δεν το ξέρουμε αυτό για να παντρευτεί τον επόμενο.

Η δική σας σχέση με τη μεταφυσική; Έχετε πει σε συνεντεύξεις ότι ψάχνετε σε ότι έχει να κάνει με αυτή.

Πολύ. Από μωρό παιδί, βασικά όλα τα βιβλία που διαβάζω με αυτό έχουν να κάνουν, είναι μεταφυσικά. Έχω απορίες για τη ζωή, για το μετά, για τη μετενσάρκωση, για το σύμπαν, για τη γη. Για το τι γίνεται εδώ που είμαι και γιατί ερχόμαστε. Απορίες που έχω από μικρός και έχουν εν μέρει λυθεί και λύνονται σιγά σιγά. Οπότε αυτό είναι ανεξάντλητο.

Πού καταλήξατε; Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι μετά από δω;

Εννοείται ότι υπάρχει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει.

Είστε από τους αγαπημένους ηθοποιούς και έχετε κάνει πολλές δουλειές στην τηλεόραση αλλά το τελευταίο διάστημα απέχετε. Έχετε κάτι στα σκαριά;

Κάνω τόσο θέατρο τελευταία που δεν μου αφήνει περιθώρια για την τηλεόραση. Κάνω και πρωινά με παιδική παράσταση και πέρυσι και φέτος με το «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στον Ελληνικό Κόσμο αλλά δεν μου λείπει γιατί έκαναν σειρές και τέσσερα χρόνια στην Κύπρο. Ένα, δύο σειρές προβλήθηκαν κι εδώ όπως «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» και το «9 Μήνες». Ελληνική παραγωγή δεν έχω κάνει, κάτι συζητάω για Γενάρη ή για του χρόνου. Προς το παρόν έχοντας παραστάσεις και πρωί κι απόγευμα δεν προλαβαίνω και δεν μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω γυρίσματα.

 


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook