Στη δημοσιότητα βγήκαν οι καταθέσεις της Μίνας Αρναούτη και της Φρόσως Κυριάκου αλλά και μαρτύρων που ήταν στη λέσχη αλλά και στο νοσοκομείο σχετικά με το δυστύχημα Παντελίδη.

Μίνα Αρναούτη-Κατάθεση

Όλοι μαζί μεταβήκαμε στην ανωτέρω οικία με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης. Φύγαμε από το σπίτι χωρίς να προσέξω την ακριβή ώρα και επιβιβαστήκαμε πάλι στο ανωτέρω όχημα. Εγώ κάθισα στο πίσω κάθισμα δεξιά και στη θέση του συνοδηγού η Κυριακού Ευφροσύνη, ενώ στη θέση του οδηγού ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Κατά την πορεία μας ο οδηγός εισήλθε σε αδιέξοδο και με οπισθοπορεία κινηθήκαμε κανονικά προς τη γέφυρα εξόδου του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κατάλαβα ότι ο οδηγός του οχήματος που επέβαινα ήταν σε θέση να οδηγεί και δεν μου έδωσε εντύπωση ανθρώπου που να μην έχει τη δυνατότητα του ελέγχου του οχήματος.”Screen Shot 2016-06-13 at 12.47.53 PM.png

“Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αντιλήφθηκα ότι είχε αυξήσει ταχύτητα ο οδηγός και τον παρότρυνα να μειώσει την ταχύτητά του, φορώντας αμέσως τη ζώνη ασφαλείας. Ο οδηγός δεν μείωσε την ταχύτητα, αλλά ένιωσα ότι η ταχύτητα του οχήματος αυξήθηκε λίγο πριν από την γέφυρα. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και από το σημείο αυτό και ύστερα δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Συνήλθα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, σοβαρά τραυματισμένη, και έμαθα για τον χαμό του οδηγού, βρισκόμενη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης έμαθα ότι η Κυριακού είχε τραυματιστεί ελαφρά.” Όταν ρωτήθηκε αν κάποιος πεζός ή άλλο αυτοκίνητο τους έκοψε τη πορεία απάντησε: “Όχι δεν θυμάμαι. Θέλω να προσθέσω ότι, κατά τη διάρκεια που βρισκόμαστε στην οικία που προανέφερα, εγώ ήμουν καθισμένη μαζί με την Κυριακού σε καναπέ και δεν είδα αν ο Παντελίδης είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πόση. Εγώ είχα καταναλώσει πέντε με έξι ποτά. Κατά την επιβίβασή μας ήμασταν μόνο οι τρεις μας και δεν φορέσαμε ζώνες ασφαλείας, την οποία όπως προείπα τη φόρεσα λόγω φόβου. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για τον τραυματισμό μου, επιθυμώ όμως την πλήρη αστική μου αποζημίωση.”

Φρόσω Κυριάκου-Κατάθεση

Ήμουν συνοδηγός στο ΙΧ που οδηγούσε ο Παντελίδης Παντελής και στις πίσω θέσεις επέβαινε η Αρναούτη Μυρσίνη, της οποίας την ακριβή θέση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν θυμάμαι. Κινούμασταν επί της γέφυρας εξόδου του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα. Κανένας από εμάς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή ο ανωτέρω οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εκτραπήκαμε της πορείας μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής πορευόμασταν με κανονική και σταθερή ταχύτητα και στο ύψος της στροφής ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από τα λίγα που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι το αυτοκίνητο ανετράπη και ήμασταν και οι τρεις εγκλωβισμένοι και στη συνέχεια μας απεγκλώβισαν, αλλά δεν θυμάμαι ποιοί ήταν αυτοί. Εν συνεχεία μεταφέρθηκα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ήμουν η πρώτη που απεγκλώβισαν από το όχημα και ήμουν στη θέση του συνοδηγού. Αυτά μπορώ να θυμηθώ προς το παρόν. Δεν ξέρω και δεν είμαι σε θέση λόγω της κατάστασης που βρίσκομαι να σας δηλώσω εάν επιθυμώ ή όχι την ποινική δίωξη του ανωτέρω οδηγού ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ατύχημα ή οποιουδήποτε άλλου. Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση.”Screen Shot 2016-06-13 at 12.39.52 PM.png

Στη συμπληρωματική της κατάθεση αναφέρει: “Στη θέση του οδηγού κάθισε ο Παντελίδης και ξεκινήσαμε. Μάλιστα βρεθήκαμε σε κάποιο αδιέξοδο και με οπισθοπορεία εξήλθαμε από αυτό. Εγώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής κρατούσα το κινητό μου και δεν κατάλαβα τι έγινε. Μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου δεν θυμάμαι κάτι, πιθανόν να έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα εντός του αυτοκινήτου από φωνές της Αρναούτη και πιθανόν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που με απεγκλώβισαν από το όχημα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για το ατύχημα και τον τραυματισμό μου, αλλά επιθυμώ την πλήρη αστική μου αποκατάσταση”.

 

 

Μαρτυρία Ρ.Ε.

Η Ρ.Ε., είναι η γυναίκα που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείο με τη Φρόσω Κυριακού, και δήλωσε ότι άκουσε τον πατέρα της Φρόσως να λέει στον δικηγόρο πως οδηγούσε εκείνη και ο δικηγόρος να τον συμβουλεύει: “Να κάνει ακόμη ότι δεν θυμάται μέχρι να συνέλθει και το άλλο κορίτσι από την εντατική για να πουν τα ίδια στην κατάθεσή τους και καλό θα ήταν να μην κινηθούν ακόμη δικαστικά εναντίον κάποιου, γιατί μπορεί να κάνει να δίνουν αντί να παίρνουν”

Μαρτυρία Χ.Τ.

Ο Χ.Τ. ήταν στη λέσχη και δήλωσε πως ήταν φίλος με τον τραγουδιστή. “Ο Παντελίδης ζήτησε να του φέρουν ποτό και μάλιστα ουίσκι, ενώ για τις γυναίκες ζήτησε σαμπάνιες. Στο σπίτι αυτό μείνανε μέχρι περίπου τις 08:00 και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε καταναλώσει τέσσερα ως έξι ποτήρια ουίσκι. Τα τελευταία 45 λεπτά δεν είχε πιεί καθόλου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας και προς το τέλος, είπα σε κάποιο άτομο που έβαζε ποτά: “Τι κάνεις; Είναι δυνατόν να του βάζεις ενώ βλέπεις ότι είναι πιωμένος;”. Είπα επίσης να του φτιάξουν καφέ, πράγμα το οποίο έγινε, αλλά ο Παντελίδης αρνήθηκε να πιεί. Κατά την αποχώρησή τους κάναμε πλάκα για τα χαρτιά, μιλούσαμε για την πρεμιέρα του και απευθύνθηκα στη Φρόσω. “Ρε Φρόσω, για καλό και για κακό, μπορείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο;” Η Φρόσω μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Και εγώ επανέλαβα την ίδια ερώτηση, παίρνοντας την ίδια καταφατική απάντηση. Μου έδωσαν να καταλάβω ότι θα οδηγούσε το αυτοκίνητο. Κατά την αποχώρηση ο Παντελίδης φαινόταν ότι έχει πιεί και μάλιστα πολύ. Δεν παραπατούσε, αλλά δεν ήταν και νηφάλιος. Δεν είδα πως μπήκαν στο αυτοκίνητο, ούτε ποιος οδήγησε.”

Μαρτυρία Ε.Ζ.

Ο Ε.Ζ, επιβεβαιώνει ότι ο Χ.Τ. , ρώτησε πράγματι δύο φορές τη Φρόσω αν μπορεί να οδηγήσει, χωρίς όμως και αυτός να δει ποιος τελικά οδήγησε το τζιπ. Στους μάρτυρες που πρότεινε η Αθηνά Παντελίδη περιλαμβάνεται και ο Ι.Σ., που συστήθηκε ως φίλος του Παντελή Παντελίδη αλλά και φίλος της Φρόσως Κυριακού. “Βρισκόμουν μαζί με τον Παντελίδη και τις Κυριακού και Αρναούτη σε καφετέρια στην περιοχή της Καλλιθέας, μέχρι τις 03.05. Αποχωρήσαμε και εγώ πήγα για κάποια εργασία, ενώ ο Παντελίδης με τις κυρίες πήγε σε κέντρο διασκέδασης στη Γλυφάδα.” Ο συγκεκριμένος μάρτυρας υποστηρίζει ότι σε τρεις διαδοχικές συνομιλίες με την Κυριακού, του έδωσε “τρεις διαφορετικές εκδοχές” για το τι πραγματικά συνέβη. Υπογραμμίζει τη φράση που ισχυρίζεται ότι του είπε την τελευταία φορά που συνομίλησαν “Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Το βράδυ εκείνο έγιναν πολλές άσχημες συγκυρίες για να φτάσουμε εκεί”.

Δικηγόρος οικογένειας Παντελίδη

Η ένορκη κατάθεση μάρτυρος που βρέθηκε νοσηλευόμενη στο ίδιο δωμάτιο του “Ευαγγελισμού” με μια εκ των συνεπιβαινουσών και περιγράφει σημαντικά γεγονότα των ημερών εκείνων, είναι από τα πιο σοβαρά στοιχεία της τετράμηνης προανάκρισης. Μαζί με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων που περιγράφουν τη στιγμή της αποχώρησης του Παντελή από την οικία που βρισκόταν και την εύρεση βιολογικού υλικού της συνεπιβαίνουσας στην κολόνα του οδηγού του αυτοκινήτου, είναι κατά τη γνώμη μου σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που θα συναξιολογηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Πέραν αυτών, ουδένα νέο αποδεικτικό στοιχείο προέκυψε σχετικά με το αγωνιώδες ερώτημα “ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο”. Μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες πέραν των αναληθειών που αναφέρουν, καταλήγουν -ακόμη και λίγες ώρες μετά το δυστύχημα- με τη φράση “επιθυμώ την πλήρη αστική αποζημίωση- θα αξιολογηθούν αναλόγως. Φτάνει η ώρα της αποκάλυψης της αλήθειας με επιστημονικό τρόπο.”

Πηγή: Realnews

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας