Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Το θεωρώ εξαιρετικά ανούσιο να βγάζω φωτό με τον κόσμο

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σε συνέντευξή της μίλησε για τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» αλλά και για τον λόγο που δεν θέλει να φωτογραφίζεται με τους θαυμαστές της.

Απ’ την άλλη, όταν γίνει μια τηλεοπτική επιτυχία και δη κωμωδία, πολύς κόσμος νομίζει πως ο ηθοποιός είναι και στη ζωή του έτσι όπως τον βλέπει. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι η τηλεοπτική σας εικόνα ως Μαρίνα, ισχύει στην πραγματικότητα.
Το ότι τυχαίνει να παίζω αυτό το ρόλο και να σας διασκεδάζω δεν σημαίνει ότι είμαι γελωτοποιός σε όλο μου το 24ωρο. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να κάνεις την αποσύνδεση απ’ τη μια εικόνα μου στην άλλη, την τηλεοπτική με το πώς είμαι στην πραγματικότητα, αλλά το 2016 όπου όλοι έχουν μια κάμερα μπροστά τους θα έπρεπε να απομυθοποιείται πιο εύκολα.

Ποια εικόνα πιστεύετε πως έχει ο κόσμος για εσάς;
Δεν ξέρω, ούτε θέλω να το προκαταβάλω αυτό. Αυτό που εκλαμβάνω είναι καλό, υπάρχει μια καλή σχέση με τους ανθρώπους. Τόσο χοντρικά… Δεν βγάζω όμως φωτογραφίες με τον κόσμο, ούτε αυτόγραφα δίνω. Το θεωρώ εξαιρετικά ανούσιο. Μας εμπλέκει και τους δυο -και αυτός που το ζητά και εμένα που το δίνω- σε μια ματαιοδοξία που δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί δεν βγάζεις φωτογραφία και με το γιατρό σου ή με τον άνθρωπο που σου μαζεύει τα σκουπίδια; Όλο αυτό είναι ψεύτικο και δεν το κάνω.

Αν αρνηθείτε όμως δεν δίνετε την εικόνα ενός δύσκολου, στριφνού ατόμου;
Δεν ζω με τον κίνδυνο του τι θα σκεφτεί ο καθένας για μένα ή για τον τρόπο που ζω. Κάποιες φορές βέβαια υπάρχει αγένεια από κάποιους, αλλά όσο πιο αγενής είναι κανείς άλλο τόσο θα είμαι κι εγώ. Θεωρώ πως πρέπει να προστατευτώ από διάφορες εκδηλώσεις «αγάπης». Όποιος είναι ηθοποιός δεν σημαίνει ότι είναι σε ένα ατελείωτο καθημερινό πάρτι ούτε βγαίνει έξω και μοιράζει χαμόγελα, ευχαριστίες και χαρές. Μπορεί να ζω χιλιάδες προβλήματα όπως ο καθένας. Μη σας πω ότι εκτιμώ πιο πολύ αυτούς που δεν μου μιλούν και με κάνουν να αισθάνομαι τόσο κανονική όσο ο άλλος δίπλα μου.

Πολύ εύκολα όμως, μιας και η «Μουρμούρα» είναι μια σειρά πετυχημένη, τα Μέσα και το κοινό αρχίζουν να ζητούν πληροφορίες για τους ηθοποιούς. Πώς διαφυλάσσει κανείς την προσωπική του ζωή από τη δημοσιότητα;
Δεν απαντάς τέτοιες ερωτήσεις, τόσο απλά. Όσο αδιάκριτο είναι να πλησιάσω κάποιον που δεν γνωρίζω και να ρωτήσω κάποια πράγματα της δικής του ζωής, τόσο αδιάκριτο είναι να ρωτήσουν κι εμένα. Δεν πιστεύω ότι επειδή ξέρουν τη φάτσα μου έχουν και κάποιο δικαίωμα μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχω εγώ απέναντί τους. Τα Μέσα, ειδικά έτσι όπως έχουν γίνει σήμερα, θέλουν να χωθούν στο σπίτι για να μην πω τίποτα χειρότερο. Παίζει ρόλο όμως το πώς εσύ θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου και να κινηθείς. Όταν ξεκινούσα στη δουλειά δεν υπήρχε αυτό το χάλι.

Είχατε ενδοιασμούς όταν σας είπαν ότι η σειρά θα συνεχίσει την προβολή της για τρίτη σεζόν;
Είχα ένα ενδοιασμό την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά. Αλλά μετά είδα ότι το ίδιο το πράγμα το ζητούσε από μόνο του. Δεν είχε ολοκληρωθεί αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε. Όσο περνάει ο καιρός, αυτό συνεχίζει και εντυπωσιάζομαι.

Πώς φαντάζεστε, ιδανικά, τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;
Δεν ξέρω… Εκείνο που ξέρω είναι ότι η ζωή αλλάζει και προχωρεί. Ελπίζω να μπορώ να την ακολουθήσω με όσο πιο φρέσκο μυαλό γίνεται και με κάποιες σωματικές αντοχές. Θέλω να καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου. Πιστεύω το να γερνάς αυτό σημαίνει: όχι να αποκτάς πολλές ρυτίδες αλλά να μην μπορείς να καταλάβεις πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα και πώς εσύ μπορείς να συμπορευτείς με αυτά. Ελπίζω να βρίσκομαι σε μια τέτοια κατάσταση.

Πηγή:Omikron