12-05-2021

Πέτρος Λαγούτης: Υπήρχε ένα κλίμα στη δουλειά μας αλλά δεν μπορούσαμε να το σταματήσουμε

«Η υπόθεση του #Metoo, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα»

Ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για το κίνημα #eimasteoloimazi, για τις καταγγελίες στον χώρο της υποκριτικής και για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Είμαστε πολλοί άνθρωποι που ξεκινήσαμε το #eimasteoloimazi και συνεχίζει να αυξάνεται αυτός ο αριθμός. Δεν έχω δει σεξουαλική βία, αλλά εργασιακή βία έχω δει. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα κλίμα που ακόμη και οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί ή εμείς που έχουμε 20 χρόνια στη δουλειά, δεν ήταν εύκολο να το σταματήσει από συγκεκριμένους ανθρώπους και σκηνοθέτες. Ήταν μέσα στη δουλειά».

Αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Σε αυτές τις ιστορίες τα πρόσωπα των θυτών έχουν τη μικρότερη σημασία. Φυσικά πρέπει οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν. Μεγαλύτερο κέρδος ίσως να είναι και το ξαλάφρωμα που νιώθουν οι άνθρωποι που κατάφεραν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους όλα όσα έζησαν. Η υπόθεση του #Metoo, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα».

Και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη ποσώς μας ενδιαφέρει ο χρωματισμός οπουδήποτε κυκλώματος παιδεραστίας. Εμάς μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ