20-04-2021

Λιγνάδης: Αν βγει ένταλμα σύλληψης εδώ είμαι, δεν κρύβομαι – Δεν έχω λάβει καταγγελία

Τι είπε για όσα ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών, δηλώνει μέσω της «Καθημερινής» πως ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Αν βγει ένταλμα σύλληψης εδώ είμαι, δεν κρύβομαι», υπογραμμίζει, μετά τα όσα είπε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξή της, ζητώντας με μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων.

«Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάνης, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εντάλματος σύλληψής του, αναφέρει: «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, λέει: «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης».

Όσον αφορά στην παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης λέει πως εξήγησε τους λόγους όταν παραιτήθηκε και συμπλήρωσε: «Είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια».

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε: «Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Μας εξαπάτησε». Και με μηνυτήρια αναφορά -υπόμνημα ζητά πλήρη διευρεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο.

«Αν είμαι επικίνδυνος, θα το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί», απάντησε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όταν έκανε και την πρώτη δήλωσή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι έγινε νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου, χωρίς να έχει παραγραφεί το αδίκημα. Την ώρα, που η Εισαγγελία έχει ανοίξει «φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» για την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Επίσης, την Παρασκευή (19/02), υπό άκρα μυστικότητα γυναίκα «κλειδί» κατέθεσε νέα στοιχεία για τις καταγγελίες εις βάρος ηθοποιού – σκηνοθέτη.

(πληροφορίες από kathimerini.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ