23-04-2021

Μπέζος για τις καταγγελίες: Ό,τι πιο φτηνό, πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα και το όνειρο των παιδιών

Δε χαρίστηκε ο Γιάννης Μπέζος παρότι οι καταγγελίες αφορούν και σε φίλο του

Κοφτερά σα μαχαίρι ήταν τα λόγια του Γιάννη Μπέζου στην Εφημερίδα των Συντακτών όπου σχολίασε τα όσα βγαίνουν στο προσκήνιο σε ό,τι αφορά στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.

«Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του. Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη-ηθοποιού και φίλου του ο Γιάννης Μπέζος, τόνισε:

«Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε «Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε».

Όσο για το πώς νιώθει με όλα αυτά:

«Φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους.

Ο νέος δεν έχει ανάγκη να γίνει φίλος με το δάσκαλο. Έχει φίλους τους συνομιλήκους του. Έχει ανάγκη να τον διδάξεις. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά, δεν πάει άλλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ