21-04-2021

Δήμητρα Κατσαφάδου: Πώς προέκυψε η viral ατάκα για την «ψυχολογία της ύλης» (video)

«Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη από πίσω, είναι κβαντομηχανική, έχω τελειώσει ολόκληρο Χημικό, ήμουν φυτό...»

Για την ατάκα «εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης» που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στο πλατό της εκπομπής «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Πέμπτης (11/2), η Δήμητρα Κατσαφάδου.

Η χημικός δήλωσε μάλιστα ενοχλημένη για τη χιουμοριστική έκταση που έχει πάρει η εν λόγω ατάκα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά με παράπονο: «Ήμουν στενοχωρημένη. Είναι λίγο άκομψο άνθρωποι που ίσως δεν έχουν κουραστεί αρκετά, δεν έχουν κοιμηθεί στο πάτωμα, δεν έχουν ξεκινήσει από το μηδέν, δεν τους έχει χλευάσει μια κοινωνία ή ένας κύκλος οικογενειακός, να λένε χαχα η ψυχολογία της ύλης. Μου έχει φύγει το κεφάλι για να καταλάβω και να μπω μέσα στην ύλη».

Τι είναι η «ψυχολογία της ύλης»

Η ίδια συνέχισε: «Η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης. Η ψυχολογία της ύλης είναι το πώς εμπλέκονται, κάνουν έρωτα όλα τα υλικά. Η χημεία, η κορώνα των επιστημών, είναι η ψυχολογία της ύλης. Μπορείς να τα φτιάξεις! Τα φυτά δεν έχουν ψυχολογία; Αυτή η χημεία είναι η ψυχολογία της ύλης, με τρολάρουν συνέχεια με αυτό! Οι δικοί μου με μαλώνουν γιατί είναι “Μανιάτες”. Μου λένε “Δημητρούλα πάλι έγινες viral”. Είναι η ζωή μου αυτή η φράση!».

«Δεν μπορούν να μου λένε τι είναι η ψυχολογία της ύλης, ρε Γρηγόρη! Είναι ολόκληρη επιστήμη από πίσω, είναι κβαντομηχανική, έχω τελειώσει ολόκληρο Χημικό, ήμουν φυτό. Σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να είμαι μια στείρα χημικός, έπρεπε να κάνω κάτι με την επιστήμη που σπούδασα. Οι γονείς μου είναι γιατροί και μου έλεγαν κρίμα για το Χημικό. Ήμουν μαθήτρια του 19.5 και στις εξετάσεις έγραψα 18.5, δεν πέρασα Ιατρική αλλά στο Χημικό. Η πίεση που υπέστη με έφτασε στην άκρη του γκρεμού», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Κατσαφάδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ