17-04-2021

Ξέσπασε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης: Υπήρξαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες που ήθελαν να μου ασκήσουν εξουσιολαγνεία (video)

«Εσείς που με κοιτάτε, ξέρετε τι μου έχετε κάνει» - Τι δήλωσε ο ηθοποιός για όσα καταγγέλλονται στον χώρο του θεάτρου

Καθώς όλο και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και γενικότερα άσχημης συμπεριφοράς σε βάρος εργαζομένων στο χώρο του θεάτρου, έρχονται στο «φως» μέσα από τις καταγγελίες των ηθοποιών, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, είχε το δικό του ξέσπασμα και αποφάσισε να τοποθετηθεί ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» με το βλέμμα στραμμένο στην κάμερα, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του και τους σκηνοθέτες που του έχουν ασκήσει βία στο παρελθόν.

«Μας έχουν δέσμιους, ότι αν βγούμε και μιλήσουμε θα βρεθούμε με την κατηγορία της συκοφαντίας. Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Εσείς που μου έχετε κάνει αυτά τα πράγματα που μου έχετε κάνει, έχετε επέμβει στη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο που έχετε επέμβει, το γνωρίζετε καλά. Εσείς που με κοιτάτε. Και όσοι βγαίνουν και τους ακούτε, γνωρίζετε τι έχουν κάνει, δεν χρειάζεται να τα πούμε», σημείωσε με έντονο ύφος ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ενώ συνέχισε:

«Υπήρξα τρεις φορές με ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Δεν με αφήνει το νομοθετικό πλαίσιο να παρέμβω γιατί πρέπει να έχω βιασθεί ή να είμαι θύμα ή μάρτυρας σε περιστατικό», δήλωσε ο ηθοποιός, προσθέτοντας:

«Υπάρχει μια ολική επαγγελματική εξόντωση με έναν τρόπο που δεν υπάρχουν λόγια να ειπωθεί. Είναι τέτοιες οι καλύψεις που είχαν φροντίσει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι, που πρέπει να υπάρξουν πολλές καταγγελίες, όπως γίνεται τώρα, να συγκριθούν μεταξύ τους και τότε να δοθεί η απάντηση. Έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους στην προσωπική μου ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι, όταν έγινα αναγνωρίσιμος, ήρθαν και μου έκαναν πρόταση. Και τους είπα “δεν ντρέπεστε να με παίρνετε τηλέφωνο; Να μην τολμήσετε ξανά να ασχοληθείτε μαζί μου”. Το έκλεισα».

«Να τους πω εγώ από εδώ, ότι δεν θα μου λείψετε! Δεν θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες! Η βία έχει και ανδρικό και γυναικείο πρόσωπο», κατέληξε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ