19-04-2021

Μάριος Αθανασίου «πυροβολεί» Λίνα Μενδώνη: Παραιτηθείτε σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας

Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο ηθοποιός

«Βολές» εξαπέλυσε ο γνωστός ηθοποιός Μάριος Αθανασίου κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, την οποία καλεί μάλιστα να παραιτηθεί, ως «ύστατη πράξη αξιοπρέπειας», μέσω ανάρτησής του στο instagram.

Με αφορμή τα σχόλια της Λ. Μενδώνη για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο ηθοποιός τονίζει πως η υπουργός φαίνεται σαν να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος είναι ο ρόλος της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, υπέβαλε την παραίτηση του το Σάββατο (6/2), μετά από τις αναφορές που έγιναν στο πρόσωπό του, κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις και σκοπιμότητες. Επίσης, τη Δευτέρα (8/2) έκανε γνωστό αρχικά πως «έκλεισε» τον λογαριασμό του στο Facebook για λόγους… καθαριότητας, ενώ λίγο αργότερα την ίδια ημέρα ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι έτοιμος να ακολουθήσει την νομική οδό, σε περίπτωση που γίνει επίσημη καταγγελία εναντίον του, καθώς και ότι θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Μάριου Αθανασίου:

«K. Mενδώνη, επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον πολιτισμό– τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο ” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντόλιθε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου ” (μιλώντας για τον Διευθυντή του εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτή την στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ