20-04-2021

Ο Λιγνάδης «έκλεισε» τον λογαριασμό του στο Facebook για λόγους… «καθαριότητας»

«Η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα»

Σε «κλείσιμο» των λογαριασμών του στα social media, προχώρησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το οποίο έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του, λέγοντας ότι για ένα διάστημα θα κλείσει τον λογαριασμό του στο Facebook.

«Φίλοι μου. Θα κλείσω για ένα διάστημα το account μου. Για λόγους… καθαριότητας. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση». H δημοσίευση αυτή, έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει στο ΔΣ κάποια αναφορά ή καταγγελία, στην οποία να κατονομάζεται ο σκηνοθέτης «κατά τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο ή σε προγενέστερο αυτής χρόνο».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε οριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής το καλοκαίρι του 2019 και η θητεία του είχε ορίζοντα τριετίας, όμως παραιτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (6/2). Στην επιστολή που έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Παράλληλα, ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υποστήριξε ότι:

«Aντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 2 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του, διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τέσσερις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου, με επιστολή του γνωστοποίησε τους λόγους που τον έκαναν να δηλώσει την παραίτησή του. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με δηλώσεις της στις 3 Φεβρουαρίου τόνιζε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή.

Όλα αυτά, ενώ κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το περιεχόμενο της έρχεται να σοκάρει για μια ακόμη φορά την κοινή γνώμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ