19-04-2021

Σαμπανίκου κατά Βάνας Μπάρμπα: Διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης

«Μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει "κορίτσι μου";»

Ανθρωποφαγικό χαρακτήρισε τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των ηθοποιών η Βάνα Μπάρμπα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» προκαλώντας συζητήσεις.

Η Χριστίνα Σαμπανίκου που κατήγγειλε μαζί με τις Μπότση – Μιχαλά – Λάμπρη και ακόμα άλλες ηθοποιούς γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση ξέσπασε κατά της Βάνας Μπάρμπα.

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί “γιατί τώρα;”, γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα επιμένοντας να μας αποκαλεί συλληβδην “κορίτσια”. Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατεχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα social media. Προφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις την λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή. Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο Θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας.

Αφού λοιπόν “γίνονται πραγματάκια” αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει “κορίτσι μου”;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ