12-05-2021

Τρισευτυχισμένη η Πόπη Τσαπανίδου: Έρχεται το πρώτο μου εγγόνι, γίνομαι γιαγιά

Η Πόπη Τσαπανίδου πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά τη χαρμόσυνη ανακοίνωση της κόρης της ότι περιμένει παιδί.

Η παρουσιάστρια έγραψε δύο λόγια στο προσωπικό της blog στο ipop.gr για τα πρώτα της συναισθήματα.

«Έρχεται το πρώτο μου εγγόνι. Το παιδί του παιδιού μου. Έρχεται το πλάσμα που με κάνει να κλείσω έναν υπέροχο κύκλο της ζωής μου και να ανοίξω έναν ακόμα καλύτερο. Παύω πλέον να είμαι μαμά! Γίνομαι γιαγιά.

Το Μαρινάκι μου, το κορίτσι μου το όμορφο, θα γίνει μανούλα. Και η περηφάνια μου δεν περιγράφεται. Νοιώθω σαν να μην «έκανε κανείς μωρό. Μόνο η Μαριώ το Γιάννη» που λέει και η παροιμία. Θέλω να βγω και να πιάσω από τους ώμους κάθε περαστικό που βλέπω και να του φωνάξω «γίνομαι γιαγιά!» Το κοριτσάκι μου είναι έγκυος!

Θα μου πεις μα αυτό κάνεις. Το γράφεις και έχεις ήδη γράψει σεντόνι Πόπη μου! Θα σου απαντήσω ότι έχεις δίκιο και συγγνώμη που σε κουράζω με τα προσωπικά μου, που τι σε νοιάζουν εσένα, αλλά οι λέξεις τρέχουν στο πληκτρολόγιο και οι σκέψεις μου είναι τόσες πολλές που θέλω να σου τα πω όλα και δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Η αλήθεια είναι πως το περίμενα. Μου χε πει η Μαρίνα μου, πως σκέφτεται να κάνει παιδί με τον καλό της. Είχα δηλαδή και τον χρόνο να προετοιμάσω τον εαυτό μου για αυτή την τόσο σημαντική μετάβαση από το μαμά στο γιαγιά. Όταν όμως μου έκανε την βιντεοκλήση με την Εύα να με τραβάει βίντεο κρυφά και κατάλαβα πως θέλει να μου πει πως είναι έγκυος, δεν μπόρεσα να μην πατήσω τα κλάματα σαν μωρό παιδί. Έκλαιγα και έκλαιγα και χοροπηδούσα και κάθισα στο πάτωμα και αγκάλιασα και την Εύα και κλαίγαμε μαζί και ξανά μανά το ίδιο για μερικές μέρες μετά. Και τώρα που τα γράφω και ζω ξανά εκείνη τη στιγμή, πάλι τρέχουν τα δάκρυα. Με φαντάζεσαι; Γράφω και κλαίω.

Από την χαρά! Τέτοια κλάματα να χεις και συ! Στο εύχομαι με όλη την καρδιά μου. Δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Η Μαρίνα στο Άμστερναμ, εγώ στην Αθήνα! Ήθελα να πετάξω με τα χέρια μου να πάω εκεί αλλά τελικά ήρθε η κόρη στη μαμά και μου έδωσε την χαρά να της χαϊδεύω την κοιλιά και να φαντάζομαι το σποράκι εκεί μέσα!

Έτσι που λες αγαπημένε αναγνώστη!

Ως γνήσια χαζογιαγιά δε, έχω μάθει απ έξω όλες τις μάρκες για ελαφριά καροτσάκια, καροτσάκια για jogging, κούνιες και καθισματάκια για αυτοκίνητα και ετοιμάζομαι να στήσω παιδικό δωμάτιο για τις μέρες που το εγγόνι μου θα επισκέπτεται την γιαγιά. Ή μήπως να το μάθω να με λέει γιαγιάκα. Πιο τρυφερό μου κάνει!

Άρχισα δε να χω και τις ανησυχίες μου. Μήπως πρέπει να μάθω ολλανδικά και ιταλικά για να συνεννοούμαι μαζί του; Γιατί το παιδάκι μας με Ελληνίδα μαμά, Ιταλό μπαμπά και ζωή στην Ολλανδία θα μάθει όλες τις γλώσσες. Γιατί να μπορώ να συνεννοηθώ μόνο στα ελληνικά μαζί του; Κι αν δεν τα μιλήσει καλά; Τι θα κάνω αν μου λέει «ik hou van jou»; Να μην είμαι σε θέση να του πω ένα «ik hou ook van jou schat!» (μα τι γλώσσα κι αυτή ρε παιδί μου όμως…).

Διότι όπως κατάλαβες… το όνειρο βγήκε σε κάθε του λεπτομέρεια. Βαβέλ θα γίνεται. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Ιταλούς στο τραπέζι και ποιος ξέρει τι άλλο από εθνικότητες μένει να προστεθεί, καθώς έχουμε ακόμα κάτι σε ελεύθερο στην οικογένεια. Και δεν σου πα το καλύτερο! Μάθαμε το φύλο. Αγόρι είναι! Και με τους γονείς που έχει είμαι σίγουρη πως θα γίνει τρυφερός, ευαίσθητος, ενσυναίσθητος και ισορροπημένος άνθρωπος.

Γι’ αυτό σου λέω! Κάναν καλό μαραγκό ξέρεις; Δεν επείγομαι, αλλά να οργανωνόμαστε για το τραπέζι που λέγαμε! Ο Ettore έρχεται! Το αγόρι μου!

Ettore έλα στη γιαγιά, να σε ταΐσω το αυγουλάκι σου!

Υ.Γ. Vitto το μωρό μου, το μωρό σας και τα μάτια σου μην σε σφάξω στο γόνατο αγόρι μου! Με αγάπη το λέω (αλλά ας υπάρχει και καταγεγραμμένο στα πρακτικά λολ).

Υ.Γ 2 Δεν είναι παραπλανητικός ο τίτλος. Του παιδιού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί μου! Αμ πως!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ