11-05-2021

Το παράπονο του Κονιτόπουλου: Δεν μας καλούν, δεν θέλουν το νησιώτικο τραγούδι (video)

«Αναρωτιέμαι γιατί τόση απαξίωση στα νησιώτικα τραγούδια και στους εκπροσώπους του;»

Το παράπονό του εξέφρασε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος για την απαξίωση του νησιώτικου τραγουδιού από τα Μέσα.

«Αναρωτιέμαι γιατί τόση απαξίωση  στα νησιώτικα τραγούδια και στους εκπροσώπους του; Τι συμβαίνει, τι έχει γίνει; Υπάρχουν τόσες εκπομπές ακόμα και στην κρατική τηλεόραση έχουν 3 μουσικές εκπομπές και καμία δεν μας έχει καλέσει για να κάνει ένα αφιέρωμα στο νησιωτικό τραγούδι και κυρίως στην οικογένεια μας που έχει γράψει την δίκη της ιστορία και έχει προσφέρει τόσα πολλά στην μουσική  παράδοση του Αιγαίου».

Και πρόσθεσε μιλώντας στο περιοδικό «On time»: «Το ίδιο συμβαίνει και στα ραδιόφωνα. Δεν παίζουν καθόλου νησιώτικα τραγούδια. Τα νησιώτικα τραγούδια με την οικογένεια μας και τον Γιάννη Πάριο έχουν κάνει όχι μόνο τις μεγαλύτερες πωλήσεις και  μπήκαν σε όλα τα ελληνικά σπίτια και αγαπήθηκαν και χορεύτηκαν απ’ όλες τις γενιές».

Ο ίδιος μάλιστα θυμάται ότι παλαιότερα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά: «Όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές μας καλούσαν. Σε  μας πόνταραν για την υψηλή τηλεθέαση τους. Θυμάμαι ότι είχα κουραστεί να πηγαίνω αλλά δεν ήθελα να πω σε κανέναν όχι και να τον στενοχωρήσω σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο, να μην μας καλεί κανείς. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Περιμένουμε εναγωνίως όλοι οι καλλιτέχνες να μας επιτρέψουν ξανά να δουλέψουμε και φυσικά όλον αυτόν τον καιρό της καραντίνας εγώ δεν έχω σταματήσει λεπτό να δημιουργώ. Μάλιστα, τις γιορτές έκανα έντονη την παρουσία των νησιωτών καλλιτεχνών με τα “Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα της καραντίνας” που ήταν μια ιδέα δίκη μου την οποία υλοποίησα με την συμμετοχή του στιχουργού Θανάση Περιστεράκη και όχι μόνο, αφού υπήρχαν πολλοί που βοήθησαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα που διαδικτυακά σάρωσε. Αυτό κάτι λέει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ