22-02-2021

Εξομολόγηση Κώστα Σπυρόπουλου: Τιμή μου και χαρά μου που με ταυτίζουν με την Αλίκη (video)

«Δεν έχει σημασία μόνο η εικόνα αλλά και το τι υπάρχει από πίσω»

Ο Κώστας Σπυρόπουλος συζητώντας με τον Δημήτρη Σταρόβα στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Ήμουν 10 χρονών όταν ξεκίνησα να παίζω. Πάντα όμως το είχα στο κεφάλι μου σαν χόμπι. Όταν μπλέχτηκα με το Πολυτεχνείο άρχισε να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το θέατρο. Μετά έδωσα στο Εθνικό και πέρασα αριστούχος.

Ο πατέρας μου όμως ήθελε να συνεχίσω το Πολυτεχνείο. Προσπάθησα και τα έκανα παράλληλα. Θυμάμαι ο πατέρας μου μού έλεγε “παιδί μου υπάρχουν 2.500 άνεργοι ηθοποιοί”. Του έλεγα “όχι δεν θα είμαι άνεργος θα το δεις”. 18 χρονών που είχα σταματήσει κάθε ενασχόληση με το θέατρο ένιωσα ένα ψυχοπλάκωμα. Εκεί κατάλαβα ότι για εμένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι».

Και συνέχισε: «Μετά έπαιξα με την Αλίκη το “Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά”. Πήγα τότε στην audition από το Εθνικό θέατρο με 400 άτομα. Από τους 400 ξεχώρισαν 40 και τελικά πήρα εγώ τον ρόλο.

Πρόλαβα όλους αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου προς το τέλος. Ήταν ήδη καθιερωμένοι. Είναι σημαντικό στη ζωή σου να γνωρίσεις προσωπικότητες που η δουλειά τους ήταν ο λόγος που υπήρχαν.

Όταν φτάνουμε λοιπόν στην Αλίκη και είμαι εκεί, με έχουν επιλέξει και μου λένε “τώρα παίξε”, είναι πολύ σοβαρό. Τιμή μου και χαρά μου που με ταυτίζουν με την Αλίκη και τη Λάμψη. Δεν έχει σημασία μόνο η εικόνα αλλά και το τι υπάρχει από πίσω».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ