21-02-2021

«Δε θα ξεχάσω τη μητέρα της Βουγιουκλάκη να λέει: “Έπρεπε να φύγω εγώ και όχι το Αλικάκι”»

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε αγαπημένο πρόσωπο της Αλίκης Βουγιουκλάκη 24 χρόνια μετά τον θάνατό της.

«Την έζησα όσο ελάχιστοι άνθρωποι από τότε που ήμασταν παιδιά μέχρι που έκλεισε τα ματάκια της. Ωστόσο, για εμάς δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από κοντά μας. Ζει στις αναμνήσεις μας, τις καθημερινές σκέψεις μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο της μητέρας της, Έμυς, όταν η Αλίκη έφυγε από τη ζωή, που έλεγε και ξανάλεγε για δέκα ολόκληρα χρόνια: “Έπρεπε να φύγω εγώ και όχι το Αλικάκι”.

Για εμάς δεν άλλαξε ποτέ ο χαρακτήρας της. Παρέμεινε το Αλικάκι που ξέραμε από παιδί. Αν και ζήσαμε και τις εποχές που ο κόσμος παραληρούσε για εκείνη και έκανε ουρές στα θέατρα για να την απολαύσει, για εμάς παρέμενε η δική μας Αλίκη Βουγιουκλάκη που ξέραμε, χωρίς μακιγιάζ και χρυσόσκονη.

Την είδα δύο μέρες πριν φύγει από τη ζωή. Η Αλίκη ήταν πολύ όμορφη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήμασταν έξω από το δωμάτιό της, άνοιξε η πόρτα, της κούνησα το χέρι, μας είδε, ανοιγόκλεισε τα μάτια της σαν να μας χαιρετούσε. Είχε επαφή με την πραγματικότητα μέχρι που έκλεισε τα μάτια της. Εμείς περιμέναμε να συμβεί το μοιραίο. Αυτή που δεν το περίμενε ήταν η μητέρα της…», δήλωσε η θεία της Δανάη Κουμουνδούρου στην εφημερίδα Espresso.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ