13-07-2020

Μεξικάνικο με χειροποίητες τορτίγιες, κιμά και τσένταρ (video)

Δείτε τη συνταγή

Ο Λάμπρος Βακιάρος έφτιαξε στην εκπομπή «Στη φωλιά των κούκου» μεξικάνικο με χειροποίητες τορτίγιες, κιμά και τσένταρ.

Συνταγή

Για τη βάση: 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλ. χλιαρό νερό, 4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τον κιμά: 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 2 κ.σ. + 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. πελτέ τομάτας, 400γρ. τομάτα κονκασέ, 1/2 κ.γ. κύμινο, 1/2 πιπεριά τσίλι ή 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή, 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών, 2 φλ. τσένταρ, ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνι

Για το pico de gallo: 500 γρ. τοματίνια, 1 κ.γ. αλάτι, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 πιπεριά τσίλι, 25-30 γρ. κόλιανδρο, 1 κ.σ. λάιμ

 Για τη σύνθεση: 4 ώριμα αβοκάντο, μαρούλι iceberg, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.