01-06-2020

Πίτσα από τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη

Δείτε τη συνταγή

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη έφτιαξε μία εύκολη πίτσα και έδωσε τη συνταγή στο instagram.

«Η αρχή της πίτσας όπως λένε πολλοί. Αλλά πιο αφράτη και πολύ φουσκωμένη. Εγώ την έκανα πολύ πολύ γρήγορα και την έφαγα επίσης πολύ πολύ γρήγορα.. Έβαλα τυρί, ντομάτα και θυμάρι και φυσικά χοντρό αλάτι…

Υλικά:

500 ΆΛΕΥΡΙ

ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΆΛΑΤΙ

80 ΓΡ ΈΛΑΙΟΛΑΔΟ

11 ΓΡ ΜΑΓΙΑ

1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

250 ΓΡ νερό

Αλάτι χοντρό

Ντομάτα

Τυρί

Θυμάρι, δενδρολίβανο ότι αγαπάτε….

Γνώμη μου να βάλετε και σκόρδο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 5 λεπτακια… Μόλις φουσκώσουν βάζουμε μέσα το μισό αλεύρι με το αλάτι και πλάθουμε καλά. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει. Από τα χέρια μας… Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο στο πάτο και απλώνουμε τη ζύμη μας καλά να πιάσει όλο το πάτο. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά επάνω (μυρωδικά, λαχανικά, τυρί κ.τ.λ) και αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για 20 λεπτά.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 55 λεπτά περίπου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🍞🥧🍕Focaccia Ή Αρχη της πίτσας όπως λένε πολλοί.Αλλα πιο αφράτη και πολύ φουσκωμενη….Έγω την έκανα πολύ πολύ γρήγορα και την έφαγα έπισης πολύ πολύ γρήγορα.. Έβαλα τυρί,ντομάτα και θυμάρι και φυσικά χοντρό άλατι… ●Υλικα: 500 ΆΛΕΥΡΙ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΆΛΑΤΙ 80 ΓΡ ΈΛΑΙΟΛΑΔΟ 11 ΓΡ ΜΑΓΙΑ 1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ 250 ΓΡ νερό Αλάτι χοντρό Ντομάτα Τυρί Θυμάρι,Δενδρολιβανο ότι άγαπατε…. Γνωμη μου να βάλετε και σκόρδο.. ❤ ●Έκτελεση: Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγια και τα άφήνουμε να φουσκωσουν για 5 λεπτακια… Μόλις φουσκώσουν βάζουμε μέσα το μισό άλευρι με το άλατι και πλάθουμε καλά…Συνεχιζουμε με το ύπολοιπο άλευρι μέχρι να ξεκολλάει Άπο τα χέρια μας… Σε ένα ταψί βάζουμε το έλαιολαδο στο πάτο και άπλωνουμε τη ζύμη μας καλά να πιάσει όλο το πατο. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.Βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά επανω(μυρωδικά,λαχανικά,τυρί κ.τ.λ) και αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για 20 λεπτά.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 55 λεπτά περιπου… ❤❤😜😜 #spiridoula #sintagestisspiridoulas #cookhome #cookathome #cooking #woman #womanstyle #womanchef #instafood #pornfood #love #pizza #foccacia #tomato #rosemary #thyme #cook #cheflife #chefathome #pic #picoftheday #picturesque #pictureoftheday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη spiridoyla~karampoutaki (@spiridoula_karampoutaki) στις

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.