14-04-2021

Το μήνυμα ζωής της Τσαπανίδου από τον βράχο του Γιβραλτάρ

Τι έγραψε η γνωστή δημοσιογράφος, που έκανε ένα όνειρό της πραγματικότητα

Η Πόπη Τσαπανίδου αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι τις τελευταίες ημέρες στην Ιβηρική χερσόνησο και έφτασε μέχρι το… Γιβραλτάρ. Νωρίτερα, είχε περάσει και από την Ανδαλουσία στην Ισπανία. Η γνωστή δημοσιογράφος έστειλε μάλιστα, ένα μήνυμα ζωής από τον βράχο του Γιβραλτάρ, εκεί που χωρίζει η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό, εκεί που έρχονται πολύ κοντά η Ευρώπη με την Αφρική. Φαίνεται πως το να βρεθεί σ’ αυτό το μέρος, ήταν όνειρό ζωής.

Η Πόπη Τσαπανίδου, που έχει μία άψογη σχέση με τα social media ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το παρακάτω μήνυμα με φωτογραφία της:

«Πώς μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν και κάνουν στη ζωή τους αυτό που θέλουν; Πώς κάποιοι μπορούν και ξεπερνούν μεγάλα προβλήματα ενώ άλλοι καταρρέουν; Και πως μερικοί κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους ενώ οι περισσότεροι παλεύουν με την καθημερινότητα;

Να σας πω τι πιστεύω;

Ότι η μοναδική αλλά ουσιώδης και τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η θέληση.
Όταν επιθυμείς κάτι παρά πολύ δεν μπορεί παρά να το καταφέρεις. Με επιμονή, με τόλμη με ανηφόρες και δυσκολίες, αλλά θα φτάσεις εκεί. Προσωπικά ήθελα να καταφέρω να πετύχω στη δουλειά μου. Εργάστηκα σκληρά και τα κατάφερα. Ήθελα να μεγαλώσω χωρίς ελλείψεις τα παιδιά μου. Το ίδιο. Τώρα θέλω να κάνω ταξίδια. Επικεντρώνομαι σ’ αυτά. Γιατί το θέλω πάρα πολύ. Δεν μπορώ χωρίς τα ταξίδια. Δεν θα έχει το ίδιο νόημα η ζωή μου ρε παιδί μου. Τόσο πολύ εννοώ ότι πρέπει να θέλεις κάτι. Και τότε συμβαίνει. Σιγά, σιγά γίνεται.

Αν είσαι αδιάφορος, αν θέλεις και συ να πετύχεις στη δουλειά/ταξιδέψεις/κλπ αλλά δεν καίγεσαι γι αυτό, δεν χαλάς τη ζαχαρένια σου να δουλέψεις παραπάνω ή διαφορετικά, αν δεν θες και πολλά πολλά ξεβολέματα… λυπάμαι που θα στο πω, αλλά εκεί θα μείνεις να “ζηλεύεις” τους άλλους και να βρίσκεις πάντα κάποια άλλοθι. “Ναι και γω θα μπορούσα να… αλλά αυτός έχει… και εγώ δεν έχω…” Το μόνο που έχει ο άλλος περισσότερο από εσένα (αν έχετε και οι δυο την υγεία σας) είναι δίψα, όρεξη και βαθιά βαθιά βαθιά επιθυμία για κάτι.

Όρμα λοιπόν. Τι περιμένεις;

Τα φιλιά μου από τον βράχο του Γιβραλτάρ. Πάντα, μα πάντα θυμάμαι να ρωτώ όποιον ναυτικό γνώριζα: έχεις περάσει το Γιβλαρτάρ; Πως είναι ο βράχος; Πόσο μικρή είναι η απόσταση Ευρώπης-Αφρικής;

Τώρα ξέρω!

Γιατί ήθελα πολύ να μάθω.

#travelstories #gibraltar #motivation #youcandoit»

Η γνωστή δημοσιογράφος τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί στη Σεβίλλη, στην Κόρδοβα και σε άλλες περιοχές της Ανδαλουσίας, κρατώντας πάντα ενήμερους τους followers. Δεν έχει κρύψει ότι λατρεύει τα ταξίδια και προσπαθεί συχνά να βρίσκει αφορμές για να επισκεφθεί νέα μέρη. Ανοίγει άλλωστε και ζωντανό διάλογο με τους followers της για τα ταξίδια της, θέλοντας να μοιραστεί όλες τις στιγμές μαζί τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ