29-10-2020

Μιχάλης Μόσιος: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 72 του ο «Ταμτάκος»

Ο Μιχάλης Μόσιος ετοιμάζεται για δυναμική επιστροφή στο θέατρο.

Ο ηθοποιός που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία υποδυόμενος τον Ταμτάκο στις βιντεοταινίες τη δεκαετία του ’80  κάνει πρόβες για την επιθεώρηση «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις…Έλληνα θα ανταμώσεις».

Ο «Ταμτάκος» μπορεί να του πρόσφερε μεγάλη επιτυχία ωστόσο υπήρξε μια «στάμπα» για εκείνον.

«Υπάρχουν ρόλοι και ρόλοι στο θέατρο που επειδή “εγκλωβίστηκα” με τον “Ταμτάκο” δεν έχω παίξει. Βεβαίως βίωσα προκατάληψη. Έβγαλαν μέχρι και τον όρο βιντεοκασέτες. Τις σνομπάρανε τόσο πολύ. Για τον κινηματογράφο των δεκαετιών ’60 και ’70 λένε “ο παλιός, καλός κινηματογράφος”. Ποιος καλός; Από τις εκατό ταινίες που γύριζαν τον χρόνο οι τρεις ήταν καλές. Οι υπόλοιπες ήταν στα γόνατα γραμμένες και ας έπαιζαν μεγάλα ονόματα. Γιατί κατηγόρησαν τις κασέτες;

Να κατηγορήσουν τις κακές κασέτες! Δεν κατάλαβα ποτέ τον ρατσισμό της βιντεοκασέτας. Όταν βγήκα εγώ, είχε σταματήσει ο κινηματογράφος. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να μη δουλέψουμε; δουλειά μας είναι ανταγωνιστική. Πάντα υπάρχει πόλεμος. Τον αντιμετώπισα και εγώ. Έμενα άνεργος. Μεγάλα ονόματα που έκαναν κουμάντο έλεγαν “δεν τον θέλω αυτόν”», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.