30-10-2020

Η Ελένη Ράντου αρνείται να παίξει σε ριμέικ του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και αποκαλύπτει τον λόγο

Η Ελένη Ράντου με αφορμή τα ριμέικ πετυχημένων σειρών ρωτήθηκε σε συνέντευξή της αν θα δεχόταν να παίξει στη συνέχεια της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Σου έχουν προτείνει να ερμηνεύσει ρόλους, που παλαιότερα είχαν υποδυθεί αξέχαστες ηθοποιοί;

«Ναι, μου είχαν ζητήσει να παίξω σε ταινίες όπου παλιά πρωταγωνιστούσαν στη μία η η Τζένη Καρέζη και στην άλλη η Ρένα Βλαχοπούλου. Είχα αρνηθεί γιατί πιστεύω πως ο καθένας μας γράφει τη δική του ιστορία στη δική του εποχή».

Ακούστηκε κάποια στιγμή πως θα επιστρέψει στην μικρή οθόνη η σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» όπως πρόκειται να γίνει με το «Καφέ της Χαράς» και το «Λόγω Τιμής». Τι σκέφτεσαι για αυτήν την τάση;

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω ξανά στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»! Δεν γίνονται όλα με νεκραναστάσεις. Μου φαίνεται θλιβερό, εκείνοι οι ανέμελοι ήρωες σε μια συνέχεια της σειράς να παίζουν τους πενηντάρηδες. Φαντάσου τα «Φιλαράκια» με άσπρα μαλλιά! Πως να το κάνουμε, σού έρχεται μια στεναχώρια! Όσο τρέλα κι αν έχουμε, από μια ηλικία και μετά, θα θεωρηθεί ανόητη. Σκέψου, δηλαδή εμένα γκαρσόνα στα πενήντα, ανεύθυνη και χωρίς παιδιά καθώς αν με βάλεις παντρεμένη και μητέρα, θα μιλάμε για άλλο σήριαλ, όπου και πάλι όμως οι θεατές θα προτιμούσαν να δουν το παλιό! Βέβαια, με το «Λόγω Τιμής» τα πράγματα διαφέρουν, νομίζω πως αυτή η σειρά μπορεί να πάει καλά γιατί ανήκει σε άλλη κατηγορία».

Μιλάς άνετα για την ηλικία σου και το χρόνο, οι πιο πολλοί ηθοποιοί το αποφεύγουν.

«Εγώ το λέω με υπερηφάνεια, και το γουστάρω, άλλωστε καμιά φορά έχω περισσότερη ενέργεια ακόμα και από την κόρη μου! Επιπλέον, σήμερα τα πράγματα ηλικιακά έχουν αλλάξει, η γυναίκα στα πενήντα της είναι στην καλύτερη δημιουργική της φάση. Εγώ είμαι πενήντα και πρόθυμη να τρέξω, να κάνω πράγματα, να ταξιδέψω στο Λονδίνο παρά την κούραση μου, να δω πενήντα παραστάσεις και να διαβάσω πενήντα έργα! Με κάποιο τρόπο έτσι, νικάς τον χρόνο διατηρώντας το μυαλό σου ενεργό και ζωντανό. Το κυριότερο, όμως, που πρέπει να πετύχεις μεγαλώνοντας είναι να έχεις το κουράγιο ν’ αγαπάς! Αυτό δείχνει πως δεν έχεις γεράσει. Είναι κρίμα που οι περισσότεροι, όσο περνούν τα χρόνια, δεν αντέχουν ν’ αγαπούν παρά μόνο τον εαυτό τους, προτιμώντας να κλείνονται στο καβούκι τους και να αυτοσυντηρούνται», αναφέρει στο Grande.