18-01-2021

Δήλωση «φωτιά» από λαϊκό τραγουδιστή: Το έντεχνο το θεωρώ «πεθαμενατζίδικο»

Αν και οι ίδιος έχει πειραματιστεί ακόμα και σε… ποπ μετερίζια, θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο εκφραστή του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού και το εκφράζει με αιχμηρό τρόπο.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έδωσε συνέντευξη στην Espresso, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το έντεχνο τραγούδι, το οποίο χαρακτήρισε “πεθαμενατζίδικο”.

Τη συμμετοχή σας στη Eurovision με τους Koza Mostra δεν τη συμπεριλαμβάνετε σε αυτά, φαντάζομαι…

Όχι βέβαια! Πήγα να βοηθήσω τα παιδιά. Έτσι ξεκίνησε. Κάναμε τον δίσκο και ήρθαν και μου είπαν ότι τους πρότειναν να πάνε στη Eurovision, αλλά με μένα. Με ρώτησαν αν θα πάω. Τους είπα θα πάμε και θα σας βγάλω και πρώτους! Μου άρεσε πολύ ως εμπειρία. Είδα πόσο επαγγελματίες είναι στον χώρο και πόσο σοβαρά το αντιμετώπιζαν όλοι. Οτιδήποτε κάνεις πρέπει να το αντιμετωπίζεις σοβαρά. Με παραδέχτηκαν όλοι τότε

Κάνοντας έναν απολογισμό, τι θα λέγατε;

Είμαι 46 χρόνια στον χώρο και θεωρώ ότι έχω προσφέρει στο ρεμπέτικο. Χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί νέοι μουσικοί στο ρεμπέτικο, οι οποίοι δεν το ξεπουλάνε και είναι άξιοι να αντικαταστήσουν εμάς τους παλιούς.

Για τα άλλα είδη μουσικής ποια είναι η γνώμη σας;

Μου αρέσουν πολύ τα δημοτικά και οι δημοτικοί με θεωρούν δικό τους. Για το λαϊκό και το έντεχνο έχω τη χειρότερη άποψη. Με το χέρι στην καρδιά το λέω! Ειδικά το έντεχνο το θεωρώ πεθαμενατζίδικο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ