18-01-2021

Νατάσσα Μποφίλιου: Με έφτυσε ένας φασίστας στον δρόμο

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Νατάσσα Μποφίλιου στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τη νέα της παράσταση «Μπελ Ρεβ» που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στο «Διογένης Studio».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε και ένα σοκαριστικό περιστατικό που της συνέβη.

Απόσπασμα από την συνέντευξη:

Θυμάμαι τότε που θαρραλέα τα έβαλες με τη Χρυσή Αυγή…

Μου είπαν διάφοροι, γνωστοί και φίλοι, «είσαι με τα καλά σου;» Φυσικά και είμαι στα καλά μου. Δέχτηκα απειλές. Από το «θα σε κρεμάσουμε στο Σύνταγμα από τα άντερά σου» μέχρι που ένας με έφτυσε στον δρόμο!

Φασίστας;

Ναι.

Τι έκανες;

Έμεινα μαλάκας, δεν κουνήθηκα. Έμεινα άγαλμα, δεν το περίμενα.

Φοβήθηκες;

Όχι. Και όχι επειδή είμαι ατρόμητη, αλλά είχα βαθιά πίστη. Προέρχομαι από ένα ιδιαίτερο σπίτι. Όταν έγινε αυτό με τη Χρυσή Αυγή, οι γονείς μου μού είπαν «είμαστε υπερήφανοι που είσαι κόρη μας, ό,τι και αν συμβεί, δεν πειράζει, άξιζε ο κόπος να ειπωθεί κι εσύ έκανες το χρέος σου, μίλησες κατά του φασισμού». Δεν μου είπαν, πρόσεξε παιδί μου, μην κάνεις αυτό κ.ο.κ. Πρέπει να μη φοβόμαστε…

Ακόμα, ερωτώμενη για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία, απάντησε αφοπλιστικά: Φυσικά και είναι. Θα ήταν ωραίο να γινότανε μια παγκόσμια επανάσταση. Εγώ στα βάθη της ψυχής μου είμαι τροτσκίστρια. Θα μου πεις, βέβαια, είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ