25-10-2020

Κώστας Κάππας: Αποκαλύπτει ποιους ηθοποιούς δεν θεωρεί τίμιους

Ο Κώστας Κάππας αναφέρεται στους ηθοποιούς που δεν είναι τίμιοι με το κοινό.

Σε ποιούς αναφέρεται και τι είπε σε συνέντευξή του;

Βάζεις στους χαρακτήρες των ρόλων σου βιωματικά στοιχεία;

Αν δεν τα έχω βιώσει, τα έχω σίγουρο δει. Έτσι η δουλειά μας, αν δεν το έχείς αυτό μπορείς να λειτουργήσει. Από μικρός παρατηρώ πάρα πολύ τις συμπεριφορές, τις δικαιολογώ και τις μιμούμαι, αλλά καταλαβαίνω και το ψυχολογικό υπόβαθρο, αυτό νομίζω έχει να κάνει με το ταλέντο, ότι έχεις τη δυνατότητα να ψυχολογήσεις αυτό βλέπει και γιατί είναι έτσι.

Κάνεις τη ψυχοθεραπεία σου μέσα από τη δουλειά σου;

Ναι, βεβαίως, γίνεται ασυνείδητα αυτό κι είναι πολύ ωραίο. Πολλές φορές, έχουμε τη δυνατότητα οι ηθοποιοί, όσοι είναι τίμιοι με τη δουλειά τους και παλεύουν για το καλύτερο να επαναπροσδιορίζονται στη ζωή τους. Πάντα ο ρόλος τροφοδοτεί καινούργια πράγματα και καινούργιες συμπέριφορές όχι στο βασικό αού υπόβαθρο, σ’ αυτό που είσαι, μπορεί να σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο. Εμένα μ’ έχει κάνει καλύτερο, μου έχει ανοίξει τα μάτια.

Ποιούς δεν θεωρείς τίμιους ηθοποιούς;

Κάποιον που έχει ένα ρόλο, επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα, δεν ψάχνει και δεν είναι παρόν στη σκηνή, που αποτελεί μια τυπική διαδικασία, λέει τα λόγια του και φεύγει. Κάθε φορά πρέπει να είσαι παρόν και χαλαρός για να προσπαθήσεις να δημιουργούνται τα πράγματα ξανά από την αρχή στη σκηνή, έτσι το χαίρεσαι, εκπλήσσεσαι μ’αυτό που παίζεις, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει χαρά. Χρησιμοποιεί την ευκολία του για να περάσει την ώρα και να πάει κάπου αλλού, δεν ψάχνεται σ’αυτό.

Πηγή: Λοιπόν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο Πυγμαλίων εξομολογείται: Με τον πατέρα μου προσφέραμε πράγματα στους τρόφιμους του ψυχιατρείου