Ζημία ενός δισ. ευρώ στην United Airlines μετά τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη

Η United Airlines, υπέστη ζημία ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αποδίδεται στον αντίκτυπο που είχε το περιστατικό με τη βίαιη απομάκρυνση επιβάτη από αεροσκάφος της.

«Κανείς, ποτέ, δεν πρέπει να πέφτει θύμα μίας τέτοιας άσχημης συμπεριφοράς», υποστήριξε ο Όσκαρ Μούνοζ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε επιστολή προς τους υπαλλήλους, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του βίντεο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Τον επιβάτη, έβγαλαν με το ζόρι έξω από το αεροπλάνο, λόγω υπερκράτησης των θέσεων από την εταιρεία.

Το επίμαχο βίντεο απεικονίζει τον άνδρα να απομακρύνεται με τη βία από αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο του Σικάγο, με την αιτιολογία ότι η πτήση ήταν υπεράριθμη. Τρία στελέχη ασφαλείας έσυραν τον Κινέζο γιατρό τραβώντας τον από τα χέρια και τα πόδια. Ο άνδρας καθόταν στη θέση του και όταν του είπαν ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει, αρνήθηκε να κατέβει από το αεροσκάφος ισχυριζόμενος ότι, ως γιατρός έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Λούισβιλ που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Τότε, υπάλληλοι ασφαλείας τον σήκωσαν από τα χέρια και τα πόδια και τον έσυραν εκτός αεροπλάνου.

Δεν θα χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να απομακρύνουν επιβάτες σε υπεράριθμες πτήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Όσκαρ Μουνιόζ δήλωσε ότι η εταιρία του δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής νόμου για να απομακρύνει επιβάτες από υπεράριθμες πτήσεις μετά το βίντεο που έδειξε τη βίαιη απομάκρυνση ενός επιβάτη στο Σικάγο την Κυριακή.

Ο Μουνιόζ δήλωσε στο δίκτυο ABC News ότι το πρόβλημα ήταν «μια αστοχία του συστήματος» που απέτρεψε τους υπαλλήλους από το να χρησιμοποιήσουν την «κοινή λογική» στην περίπτωση αυτή.

Δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για το συμβάν αυτό, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Ο Μουνιόζ ζήτησε συγγνώμη στον επιβάτη, την οικογένειά του, τους επιβάτες και τους πελάτες της αεροπορικής εταιρίας. «Αυτό δεν μπορεί, δεν θα συμβεί ποτέ ξανά», τόνισε.