Ξανά στο «στόχαστρο» της ΕΕ η Βενεζουέλα – Ετοιμάζει νέες κυρώσεις
Μετά και την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας,  η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νέο πακέτο κυρώσεων κατά της χώρας της Λατινικής Αμερικής, έχοντας ως στόχο αξιωματούχους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε βασανιστήρια και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε την Τρίτη 16 Ιουλίου ότι συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για να διασφαλίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά στη Βενεζουέλα μετά από καταγγελίες για καταχρήσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αρχίσει τις εργασίες για την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που εμπλέκονται σε βασανιστήρια και άλλες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως η δέσμη μέτρων που επέβαλε η Ένωση το 2017 περιελάμβανε το εμπάργκο για τα όπλα και τον εξοπλισμό για εσωτερική καταστολή, ενώ στόχευε επίσης 18 αξιωματούχους κατάσχοντας περιουσιακά τους στοιχεία κι απαγορεύοντας τους να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook