Η βρετανίδα πρωθυπουργός αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη Σαουδική Αραβία (εικόνες)

  • Δεν κάλυψε τα μαλλιά της με μαντίλα, παρά την αυστηρή νομοθεσία της μουσουλμανικής χώρας
  • Η κίνηση της Μέι κέρδισε πολλούς υποστηρικτές

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός έφτασε στην χώρα φορώντας ένα σκούρο μπλε κοστούμι, που έκρυβε τόσο τα χέρια όσο και τους αστραγάλους της, όμως δεν κάλυψε τα μαλλιά της με μαντίλα, παρά την αυστηρή νομοθεσία της μουσουλμανικής χώρας και τις συμβουλές του υπουργείου Εξωτερικών της

Οι κανόνες του υπουργείου Εξωτερικών ορίζουν πως «οι γυναίκες πρέπει να φορούν συντηρητικά, φαρδιά ρούχα όπως και μαντίλα στο κεφάλι».

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ταξιδεύουν στο μουσουλμανικό βασίλειο.

Πριν φτάσει στον προορισμό της, όπως αναφέρει η Telegraph, η πρωθυπουργός είχε εκφράσει την ελπίδα της η επίσκεψη να αποδείξει «τι μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες».

Η κίνηση της Μέι κέρδισε πολλούς υποστηρικτές στο twitter με χρήστες να εκφράζουν την «περηφάνια τους» για την επιλογή της να αντισταθεί στο αυστηρό καθεστώς, τονίζοντας πως αυτό κάνουν οι «υπέροχες γυναίκες που πιστεύουν στην ισότητα και την ελευθερία».

Δεν υπάρχει επίσημη νομοθεσία που να επιβάλει τους ξένους επισκέπτες να καλύψουν το κεφάλι τους και η Μέι δεν είναι η πρώτη που «σπάει» τους άτυπους κανόνες.

Η Μισέλ Ομπάμα είχε κάνει το ίδιο όταν μαζί με τον σύζυγό της Μπαράκ Ομπάμα είχε βρεθεί στην Σαουδική Αραβία το 2015 για να μεταφέρουν τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για τον θάνατό του βασιλιά Αμπντουλάχ.