Ανατροπή ιστορικών διαστάσεων σηματοδοτεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ.Βρετανία που κράτησε καθηλωμένο το παγκόσμιο ενδιφέρον σ ένα ολονύκτιο θρίλερ.

Τα στρατόπεδα υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν μάχη στήθος με στήθος ως τώρα, ωστόσο με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι πιθανότητες επικράτησης της ψήφου υπέρ του Brexit αποδείχθηκαν υψηλότερες από αυτές που προβλέπονταν αρχικά, αλλά το σασπένς συνεχίζεται σε αυτό το κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Αρχικά, δημοσκοπήσεις, πολιτικοί και οι αγορές έμοιαζαν να κατατείνουν σε νίκη της παραμονής της Μ.Βρετανίας στην ΕΕ. Αλλά τα αποτελέσματα υπέρ της αποχώρησης σε πολλές πόλεις της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και αλλού μετρίασαν τον πρώτο ενθουσιασμό των υποστηρικτών της παραμονής.

Η στερλίνα, η οποία κατέγραψε αλματώδη άνοδο έναντι του δολαρίου, απώλεσε σχεδόν όλα της τα κέρδη καθώς τα αποτελέσματα κατεδείκνυαν ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Σε μια θεαματική ανατροπή, τα γραφεία στοιχημάτων, που έδιναν πάνω από 90% πιθανότητες στη νίκη της Παραμονής όταν έκλεισαν οι κάλπες τα μεσάνυχτα, άρχισαν να κλίνουν προς το Brexit.

Ωστόσο οι πιθανότητες αυτές παρουσίαζαν διαρκώς μεγάλες διακυμάνσεις—είναι χαρακτηριστική η διακύμανση των πιθανοτήτων που έδινε η εταιρεία στοιχημάτων Betfair στο Brexit μέσα σε λιγότερο από μία ώρα: ήταν 63% στις 04:18, 50% στις 04:26, 44% στις 05:03 και 74% στις 05:30 (ώρες Ελλάδας), όπως κατέγραψε το Ρόιτερς.

Η ένταση δεν σταμάτησε να αυξάνεται καθώς οι ψήφοι ακόμη καταμετρώνται.
Το επίσημο, οριστικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι γνωστό αργότερα το πρωί.

Στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης, της Vote Leave, επικρατούσε ατμόσφαιρα γιορτής, κάτι που εντάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο κρότος των φελλών από τις σαμπάνιες ακούστηκε με το πρώτο αποτέλεσμα υπέρ του Brexit, στο Σάντερλαντ, μαζί με κραυγές χαράς.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ευρωφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), που λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες δήλωνε πως η παραμονή φαινόταν να έχει προβάδισμα, αποκτούσε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση όσο προχωρούσε η νύχτα, και πριν από λίγο προέβλεψε ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ θα επικρατήσει.

Το ενδεχόμενο Brexit θα οδηγήσει —εάν επιβεβαιωθεί— σε μια περίοδο σοβαρών πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη αλλά και στη Βρετανία και δεν αποκλείεται η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από το αξίωμα του πρωθυπουργού, παρά την έκκληση δεκάδων ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Τόρις να παραμείνει.

Ο Κάμερον, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τον διχασμό στο συντηρητικό κόμμα του, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2013 τη διεξαγωγή του χθεσινού δημοψηφίσματος.

‘Άνοιξε όμως το Κουτί της Πανδώρας και τα πάθη αποχαλινώθηκαν, αναμοχλευόμενα και από τις διαβόητες βρετανικές ταμπλόιντ. Σε αυτή την τοξική πολιτική ατμόσφαιρα η δολοφονία της φιλοευρωπαίας βουλεύτριας των Εργατικών Τζο Κοξ από έναν ακροδεξιό που κραύγασε «Πρώτα η Βρετανία» άφησε άναυδη τη χώρα, χωρίς ωστόσο οι επιπτώσεις αυτής της τραγωδίας στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι ακόμη σαφείς

Δείτε λεπτό πρός  λεπτό όλες τις δραματικές εξελίξεις , όπως τις κατέγραψε μέχρι τα ξημερώματα το altsantiri.gr 

05:59 Το 51,3% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 48,7% υπέρ της παραμονής σε αυτή, βάσει των αποτελεσμάτων από τις μισές από τις 382 εκλογικές περιφέρειες και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Εξάλλου η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει εξασφαλίσει 8,17 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 7,67 εκατομμυρίων της εκστρατείας υπέρ της παραμονής με 15 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV

05:31 Το 51,1% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 48,9% υπέρ της παραμονής σε αυτήν, με τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί στις 150 από τις συνολικά 382 εκλογικές περιφέρειες συν κάποια μερικά αποτελέσματα από τη Βόρεια Ιρλανδία που μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς

05:07 Το 50,5% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 49,5% υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων στις 100 από τις συνολικά 382 εκλογικές περιφέρειες συν κάποια μερικά αποτελέσματα από τη Βόρεια Ιρλανδία που μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς

04.36:  Αλλαγή σκηνικού και πάλι, αυτή τη φροά υπέρ της παραμονής.
Με καταμετρημένες τις ψήφους στις 48 από τις 382 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αποτελεσμάτων από τη Βόρεια Ιρλανδία, η Παραμονή στην ΕΕ προηγείται, με ποσοστό 51,3% έναντι 48,7% του Brexit, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.
Στη Γλασκόβη 168.335 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής και 84.474 κατά. Στην Οξφόρδη η παραμονή κέρδισε με 49.424 ψήφους, έναντι 20.913 για την αποχώρηση.

04.30: Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, που άρχισε τη συνεδρίασή του με άνοδο σήμερα, άλλαξε κατεύθυνση και πλέον υποχωρεί κατά σχεδόν 3%, καθώς οι επενδυτές, μοιάζουν να καταλαμβάνονται από αβεβαιότητα εξαιτίας του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Αρχικά αισιόδοξοι, οι επενδυτές εμφανίζονται πλέον όλο και πιο ανήσυχοι, εν μέσω των αντιφατικών δεδομένων. Μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ο Nikkei είχε απολέσει 480,98 μονάδες, υποχωρώντας στις 15.757,37 μονάδες.

Στο μεταξύ, στις αγορές συναλλάγματος, η στερλίνα υποχωρούσε σε μια ισοτιμία 1:146 έναντι του γεν, υφιστάμενη πτώση 7,6% σήμερα, και κατά 4,6% έναντι του δολαρίου, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση της έναντι του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε μια ημέρα.

04.28: Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 41 από τις 382 εκλογικές περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αποτελεσμάτων από τη Βόρεια Ιρλανδία, το Brexit προηγείται με ποσοστό 52,7% έναντι της παραμονής, που βρίσκεται στο 47,3%, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

04.19: Το γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε ότι οι πιθανότητες που δίνει σε μια νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Πέμπτη στη Βρετανία ανέρχονται στο 63%.
Μέσα σε λίγα λεπτά, το Betfair αύξησε επανειλημμένα το ποσοστό αυτό, από το 51% στο 57% και κατόπιν στο 63%.

03.59: Τα πρώτα αποτελέσματα από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν  μικρό προβάδισμα στο Brexit διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις και προκαλώντας απότομες διακυμάνσεις στην ισοτιμία της,στερλίνας.

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 18 περιφέρειες, σε σύνολο 382, η αποχώρηση προηγείται με ποσοστό 52,1% ενώ η παραμονή συγκεντρώνει 47,9%, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το Press Association. Εάν ληφθούν υπόψη και τα μερικά αποτελέσματα από τη Βόρεια Ιρλανδία που συγκεντρώνει το BBC, το ποσοστό του Brexit πέφτει στο 50,3% και του Bremain ανεβαίνει στο 49,7%, με βάση υπολογισμούς του Reuters.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διαφανεί μια σαφής τάση στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου φαίνεται ότι θα κριθεί οριακά. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στην παραμονή ενώ και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, προέβλεψε ότι οι υποστηρικτές του Bremain θα κερδίσουν.
Τα σχόλια του Φάρατζ και οι δημοσκοπήσεις ώθησαν τη στερλίνα στο υψηλότερο επίπεδό της από τον περασμένο Δεκέμβριο και η ισοτιμία της με το δολάριο διαμορφώθηκε αρχικά στο 1:1,50. Στη συνέχεια όμως η στερλίνα έχασε όλα τα κέρδη της, όταν η καταμέτρηση των ψήφων στην πόλη Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας έδωσε υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό υπέρ του Brexit. Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου έπεσε μέχρι και το 1:1,4351, για να ανακάμψει ελαφρά στη συνέχεια, στο 1:1,46

03: 35 Η συμμετοχή σε εθνικό επίπεδο στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία για να κριθεί εάν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 71,2% με βάση μέχρι τώρα στοιχεία από 120 περιφέρειες, ωστόσο η συμμετοχή στην σκοτσέζικη πόλη της Γλασκόβης ήταν πολύ πιο χαμηλή, στο 56,2%, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Στη Σκοτία, όπου θεωρείται ότι πολύ περισσότεροι πολίτες τάσσονται υπέρ της ΕΕ σε σύγκριση με άλλες περιοχές του ΗΒ, αναμενόταν να κερδίσει η εκστρατεία υπέρ της παραμονής, ενώ η Γλασκόβη είναι μια από τις 15 περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων, επομένως εάν η συμμετοχή είναι χαμηλότερη του μέσου όρου, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

03:25  Στο 54,7% το Brexit, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 11 περιφέρειες

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε ένδεκα εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382, η Αποχώρηση προηγείται με ποσοστό 54,7% ενώ η Παραμονή στην ΕΕ συγκεντρώνει 45,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Press Association.

03:10 Αλλαγή σκηνικού:  Με καταμετρημένες περισσότερες από μισό εκατομμύριο ψήφους, η Αποχώρηση προηγείται με ποσοστό 50,6% έναντι 49,4% της Παραμονής, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV.
Υψηλά ποσοστά υπέρ της Παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έδωσαν οι ψηφοφόροι στις περιφέρειες του Φόιλ, στη Βόρεια Ιρλανδία και του Λιούσαμ, στο Λονδίνο. Στο Φόιλ η Παραμονή κερδίζει με 78% ενώ στο Λιούσαμ συγκεντρώνει 83%, σύμφωνα με το BBC.

Στα νησιά Σίλι, 803 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της Παραμονής και 621 υπέρ της Αποχώρησης.

Υπέρ της Αποχώρησης ψήφισαν οι περιφέρειες του Σουίντον (61.745 ψήφοι υπέρ του Brexit, 51.220 υπέρ της Παραμονής), του Μπρόξμπορν, του Νορθ Γουόρικσιρ και του Χάρτλιπουλ.

Νωρίτερα το Press Association μετέδωσε οτι με  καταμετρημένες τις ψήφους σε 8 περιφέρειες σε σύνολο 382, το Brexit προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 46,9% της Παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Δείτε ζωντανά τη ροή των αποτελεσμάτων

http://www.bbc.com/news

2:57 Στο Σουίντον, επικράτησε το Leave με 54,7% (61.745 ψήφοι), έναντι 45,3% (51.220 ψήφοι). Η συμμετοχή στο 76%.

02:50 Ο επιχειρηματίας Άαρον Μπανκς, που στηρίζει την εκστρατεία του Leave δήλωσε: «περιέργως νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά»

02:42  Με καταμετρημένες τις ψήφους σε πέντε εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382, η Αποχώρηση από την ΕΕ προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 49,5% για την Παραμονή, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Μετά το Γιβραλτάρ, υπέρ της παραμονής τάχθηκε επίσης η περιφέρεια του Νιουκάσλ όπου 65.404 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής και 63.598 υπέρ της αποχώρησης.

Στην περιφέρεια του Σάντερλαντ η Αποχώρηση κέρδισε με μεγάλη διαφορά, με 82.394 ψήφους έναντι 51.930 που ψήφισαν υπέρ της Παραμονής.

Σύμφωνα με το BBC, τα νησιά Ορκάδες της Σκωτίας έδωσαν ποσοστό 63% στην παραμονή.

02:24 Σαρωτικός θρίαμβος του Leave στην πόλη του Σάντερλαντ με 61,3% (82.394 ψήφοι) έναντι 38,7% (51.930 ψήφοι) του Remain

02:20 Η στερλίνα έχασε σχεδόν όλα τα κέρδη που κατέγραψε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, χάνοντας πάνω από ένα σεντ, και υποχωρώντας σε μια ισοτιμία 1:1,4804 έναντι του δολαρίου. Η υποχώρησή της επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά.

02:05 Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε από την πόλη του Νιουκάστλ και ήταν οριακό. Το Leave έλαβε 49,3% και το Remain 50,7% . 

01:50 “Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, κερδίζουμε τον πόλεμο. Το τζίνι του ευρωσκεπτικισμού βγήκε από το μπουκάλι”, δήλωσε ο ηγέτης της εκστρατείας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, αποδεχόμενος εμμέσως την ήττα στο δημοψήφισμα.

01:42 Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκαν οι ψηφοφόροι στο Γιβραλτάρ, την πρώτη εκλογική περιφέρεια από τις συνολικά 382 που ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ τάχθηκαν 19.322 ψηφοφόροι και υπέρ του Brexit 823.

01:33 Προβάδισμα οκτώ μονάδων για την εκστρατεία υπέρ της παραμονής κατέδειξε έρευνα της Ipsos MORI χθες και προχθές

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προβάδισμα οκτώ εκατοστιαίων μονάδων έναντι αυτής που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης βάσει μιας δημοσκόπησης της Ipsos MORI, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπεν Πέιτζ σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Κάναμε έρευνα και βρήκαμε ότι η Παραμονή συγκέντρωναν 54% και η Αποχώρηση 46% σήμερα και χθες» (σ.σ. την Πέμπτη και την Τετάρτη), ανέφερε ο Πέιτζ.

01:19 Ο Ρίτσαρντ Τάις, ο συμπρόεδρος της εκστρατείας Leave.EU που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύει ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Πέμπτης ήταν υψηλή, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο Λονδίνο σημειώθηκαν σφοδρή βροχόπτωση και πλημμύρες.

“Είναι πραγματικά συναρπαστικό το πόσο θερμά συμμετείχαν οι άνθρωποι. Έτσι νομίζω ότι, ανεξαρτήτως του καιρού, η συμμετοχή θα είναι υψηλή”, είπε ο Τάις μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

01:10 O δημοσιογράφος Peter Spiegel με “τιτίβισμά” του στο Twitter αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές, η παραμονή στην Ε.Ε. προηγείται του Brexit με 4 ποσοστιαίες μονάδες 52-48

01:00 Ογδόντα τέσσερις Συντηρητικοί, ευρωσκεπτικιστές βουλευτές, υποστηρικτές της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράφουν μια επιστολή με την οποία τονίζουν ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

“Εμείς, οι υποστηρικτές της αποχώρησης και μέλη του Συντηρητικού κόμματος, σας ευχαριστούμε που δώσατε στον βρετανικό λαό τη δυνατότητα να επιλέξει τη μοίρα του στις 23 Ιουνίου 2016. Εκτιμούμε ότι, όποια και αν είναι η επιλογή του βρετανικού λαού, έχετε τόσο την εντολή όσο και το καθήκον να συνεχίσετε να κυβερνάτε το έθνος” γράφουν οι βουλευτές.

Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, στις 22.00 τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας).

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο είναι και ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Κάμερον, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής, επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit. Όμως πολλά μέλη του κόμματός του θεωρούσαν ότι θα βρισκόταν σε πολύ αδύναμη θέση στην περίπτωση εξόδου.

00:50 Ράλι καταγράφει η στερλίνα μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δημοψήφισμα στη Βρετανία, καθώς η ισοτιμία της ξεπέρασε το 1,5 δολάριο, κερδίζοντας σχεδόν 1% μέσα σε μία ημέρα.

00:45 Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι προηγείται με το 52%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 48%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov που διεξήχθη την Τετάρτη, ημέρα που διεξήχθη το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Αντίθετα με τα συνηθισμένα exit poll, η έρευνα αυτή βασίστηκε στις απαντήσεις ενός προεπιλεγμένου δείγματος μέσω Διαδικτύου, αφού ψήφισαν.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο αυτό πως «φαίνεται ότι η Παραμονή έχει το προβάδισμα».

«Η συμμετοχή φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλή και μοιάζει σαν η Παραμονή να έχει προβάδισμα», ανέφερε.

00:00 Έκλεισαν οι κάλπες στη Βρετανία – Αντίστροφη μέτρηση για το αποτέλεσμα

Έκλεισαν πριν από λίγο τα εκλογικά τμήματα στη Βρετανία, όπου διεξήχθη το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή του από αυτή.

Το πρώτο στοιχείο και το μόνο που έχει δοθεί ως τώρα αφορά τη συμμετοχή στο Γιβραλτάρ (83,65%), σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας