Η Βόρεια Κορέα είναι εχθρικό καθεστώς, υποστηρίζει στρατηγός – στενός σύμβουλος του Τραμπ

  • Όλες οι επιλογές” είναι στο τραπέζι για τη Βόρεια Κορέα
  • Η κινεζική ηγεσία συνεργάζεται στενά με την Ουάσινγκτον για την επίλυση του προβλήματος

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θέμα της Βόρειας Κορέας άφησε ο στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ, ο στενός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας “απρόβλεπτο” τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) των ΗΠΑ, χαρακτήρισε επίσης “εχθρικό καθεστώς” τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι η πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ εντάσσεται στο μοτίβο μιας προκλητικής, αποσταθεροποιητικής και απειλητικής συμπεριφοράς.

Αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ότι είναι απρόβλεπτος και ότι έχει δείξει τη βαναυσότητά του. Πρόσθεσε ότι “όλες οι επιλογές” είναι στο τραπέζι για τη Βόρεια Κορέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, από την Καμπούλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο στρατηγός εξήγησε ότι η κινεζική ηγεσία συνεργάζεται στενά με την Ουάσινγκτον για την επίλυση του προβλήματος.

Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ “συνεργάζονται” στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Χαιρέτισε επίσης το “θάρρος” του Κινέζου ηγέτη ο οποίος “πήρε αποστάσεις” από τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας. Στην τελευταία ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείς του ΟΗΕ η Κίνα απείχε.

“Θα πρέπει να καταφύγουμε στους Κινέζους ηγέτες”, επέμεινε ο Μακμάστερ, γιατί “η Βόρεια Κορέα είναι πολύ υποχωρητική στις πιέσεις των Κινέζων”.