Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία – «Ας ξεκινήσει το πάρτι»
  • O δράστης της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία έκανε live μετάδοση της πράξης στο facebook
  • Το βίντεο τον δείχνει να φτάνει στον ναό υπό τον ήχο εμβατηρίου και να ξεκινά να σκοτώνει

Φρίκη προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο που ανέβασε ο ίδιος ο Μπρέντον Τάραντ, ο 28χρονος μακελάρης από την επίθεση σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες

Ο δράστης έκανε live μετάδοση της επίθεσης στο Facebook, ευτυχώς όμως η πλατφόρμα κατέβασε γρήγορα το βίντεο. Από αυτό μένει η σοκαριστική του αρχή, όπου ο σκοπευτής φαίνεται να οδηγάει προς το τζαμί υπό τη μουσική υπόκρουση στρατιωτικού εμβατηρίου.

Στη συνέχεια, αφού φτάνει, βγάζει από το πόρτμπαγκαζ του αυτοκινήτου του τα δύο του όπλα, τα οποία είχε «στολίσει» με αντιμουσουλμανικά μηνύματα, μεταξύ των οποίων ήταν και η λέξη «turkofagos» , ξεκινά την επίθεση.

Σημειώνεται ότι το παρακάτω βίντεο αποτελεί απόσπασμα της ζωντανής μετάδοσης που έκανε στο facebook ο μακελάρης, από το οποίο έχουν λείπουν οι εκτελέσεις των θυμάτων του λόγω των ιδιαίτερα σκληρών εικόνων. Η προβολή του βίντεο απαγορεύτηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε αναρτήσει το «μανιφέστο» του στο Twitter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook