Βενεζουέλα: Στους τέσσερις οι νεκροί στις διαδηλώσεις για τον Μαδούρο

  • Άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα νέα θύματα
  • Τα δύο πρώτα θύματα έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τρίτη

Ένας έφηβος 13 ετών και ένας άνδρας 36 ετών σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Μπαρκισιμέτο, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι εισαγγελικές αρχές.

Δύο φοιτητές 19 ετών σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Τρίτη, αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις αρχές.

Η εισαγγελία, η οποία ανέφερε ότι τα δύο νέα θύματα «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκαν τον θάνατο. Ο αριθμός των νεκρών αφότου άρχισαν οι νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου, ανήλθε στους τέσσερις.

Λίγο νωρίτερα, η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός εφήβου.

Ο Αλφόνσο Μαρκίνα, βουλευτής της αντιπολίτευσης, έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «μόλις μου επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός εφήβου 14 ετών, του Μπραγιάν Πρινσιπάλ, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα», στο Μπαρκισιμέτο. Ο ίδιος κατηγόρησε ομάδες ένοπλων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση για τον θάνατο του εφήβου.

Αν και η αντιπολίτευση δεν είχε καλέσει σε κινητοποιήσεις την Τρίτη, σποραδικές διαδηλώσεις, αποκλεισμοί δρόμων και συγκεντρώσεις, καταγράφονται σε όλη τη χώρα.