Βαρύ πλήγμα για την Boeing – Το καλοκαίρι θα χάνει 115 πτήσεις την ημέρα εξαιτίας των 737 MAX

  • Μέχρι και τις 19 Αυγούστου θα ισχύσει η καθήλωση των Boeing 737 MAX για την Αmerican Airlines
  • Yπολογίζεται ότι 115 πτήσεις κάθε μέρα δεν θα πραγματοποιούνται
  • Τι δήλωσε ο CEO της εταιρείας

Οικονομική δυσπραγία προβλέπεται για την Boeing το καλοκαίρι του 2019,  εξαιτίας των ελαττωματικών, όπως όλα δείχνουν, Boeing 737 MAX, όπου πλέον οι περισσότερες χώρες δεν τα χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα, η American Airlines ανακοίνωσε την Κυριακή 14 Απριλίου ότι θα ακυρώνει περίπου 115 πτήσεις ημερησίως αυτό το καλοκαίρι καθώς δόθηκε παράταση στην παράταση των αεροπλάνων στη καθήλωση  ως τη 19η Αυγούστου.

Η εταιρεία, η οποία είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, είχε αποφασίσει την καθήλωση των εν λόγω σκαφών για λόγους ασφαλείας, αρχικά ως την 5η Ιουνίου.

Με ανακοίνωση του ο ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ τόνισε πως «αυτές οι 115 πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των πτήσεων μας αυτό το καλοκαίρι», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, τα  737 MAX της AA δες θα αποσυρθούν, αλλά θα πετάξουν ξανά μόλις πάρουν νέα πιστοποίηση

. «Με δεδομένη την εξελισσόμενη συνεργασία μας με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και την Boeing», είναι σίγουρο ότι τα αεροσκάφη του τύπου θα «πιστοποιηθούν εκ νέου πριν από αυτή την ημερομηνία» — τη 19η Αυγούστου — τόνισε.

Παρόμοια απαγόρευση εξέδωσε και η ανταγωνίστρια της εταιρεία Southwest Airlines.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook