Το Twitter απέσυρε την προσφυγή του κατά της κυβέρνησης Τραμπ

Η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε το αίτημά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προκειμένου να της γνωστοποιηθεί η ταυτότητα ενός χρήστη ο οποίος αναρτούσε επικριτικά σχόλια για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την προσφυγή της εταιρείας στα αστικά δικαστήρια.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, το Twitter με τη σειρά του ανακάλεσε την προσφυγή που είχε καταθέσει την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας Καλιφόρνιας.

Στα μέσα Μαρτίου, το Twitter έλαβε ένα αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που το καλούσε να του γνωστοποιήσει την πραγματική ταυτότητα του χρήστη του λογαριασμού @ALT_uscis, σύμφωνα με τη δικαστική κλήση. Ο λογαριασμός αυτός δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο και αναφέρει ότι είναι αφιερωμένος στην “αντίσταση” εναντίον των μέτρων του Τραμπ για τη μετανάστευση.

Τα μηνύματα που αναρτώνται στον συγκεκριμένο λογαριασμό επικρίνουν τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις των μελών της κυβέρνησης Τραμπ, συχνά με χιουμοριστικό ύφος.
Το Twitter αρνήθηκε να συμμορφωθεί στο αίτημα επικαλούμενο την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης.

Αφού έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση απέσυρε το αίτημά της, η οργάνωση για την προάσπιση των πολιτικών ελευθεριών ACLU έκανε λόγο για “μια μεγάλη νίκη για την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην αμφισβήτηση”. Η ACLU είχε διαμηνύσει ότι θα προσέφευγε και εκείνη στα δικαστήρια εναντίον της κυβέρνησης αν επέμενε στο αίτημά της.

Ο χρήστης του λογαριασμού @ALT_uscis από την πλευρά του ευχαρίστησε το Twitter και την ACLU που “υπερασπίστηκαν την ελευθερία της έκφρασης”.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)