«Τρέχει να μαζέψει» τον Σαλβίνι ο ιταλός πρωθυπουργός: Ισχυρή η φιλία με την Γαλλία

Τις δηλώσεις των αντιπροέδρων της κυβέρνησης του, του Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο προσπαθεί να αντικρούσει ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Για αυτό και αναφέρθηκε σήμερα στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Γαλλία, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες.

«Η φιλία με την Γαλλία είναι ισχυρή, παρά την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη».Αλλά είναι θεμιτό να προβληματίζεται, κανείς, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των παγκόσμιων πολιτικών που ασκούμε, τόσο σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και μεμονωμένων κρατών», τόνισε ο Κόντε.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους γαλλικούς κυβερνητικούς θεσμούς, όπως και της Ευρώπης και άλλων χωρών, ο ένας στο πλευρό του άλλου, για να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο, με τις τραγωδίες και την δυσκολία εφαρμογής μας μόνιμης αντιμετώπισης της διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, μας επιβάλλουν να διευρύνουμε την ακτίνα του προβληματισμού μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook