Τραμπ εναντίον Harley Davidson – «Να παραμείνετε στις ΗΠΑ, έκανα τόσα για εσάς»
Τα βέλη του εναντίον της Harley Davidson έστρεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας να μεταφέρει εκτός ΗΠΑ, μεγάλο μέρος της παραγωγής της.

«Η Harley-Davidson πρέπει να παραμείνει 100% στην Αμερική, μαζί με τους ανθρώπους που σας οδήγησαν στην επιτυχία», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

«Έκανα τόσα για εσάς και όμως» συμπλήρωσε, έναν και πλέον χρόνο αφότου υποδέχθηκε, σε πανηγυρικό κλίμα, στον Λευκό Οίκο τους επικεφαλής της Harley-Davidson.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε οι πελάτες σας» έγραψε επίσης, αναφέροντας και τους ανταγωνιστές του ομίλου, που εδρεύει στο Μιλγουόκι (Ουινσκόνσιν), και οι οποίοι θα είναι «πολύ ευχαριστημένοι».


Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής της, καταγγέλλοντας ότι οι τελωνειακοί δασμοί θα αυξηθούν από το 6% στο 31% στα προϊόντα της που εισάγονται στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω των αντίποινων των Βρυξελλών για τους αμερικανούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Μετά τις ΗΠΑ, η Ευρώπη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Harley-Davidson. Κάθε χρόνο, πωλούνται εκεί 40.000 μοτοσικλέτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook