Η Τουρκία δεν ενημέρωσε για την αγορά S-400, υποστηρίζει το ΝΑΤΟ

«Καρφιά» εναντίον της Τουρκίας με αφορμή την αγορά των S-400, εξαπέλυσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, υποστηρίζει πως η Τουρκία δεν ενημέρωσε την Βορειοατλαντική Συμμαχία για τις λεπτομέρειες της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών βλημάτων.

«Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν χρησιμοποιεί τους S-400. Το ΝΑΤΟ δεν το ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες της αγοράς», σημείωσε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει από την Ρωσία συστήματα S-400.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας υπογράμμισε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνουν αυτοτελώς αποφάσεις για τους εξοπλισμούς που θα αγοράσουν. «Ποιά οπλικά συστήματα θα αγοράσουν είναι ζητήματα που αποφασίζουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ