Το Λονδίνο γέμισε τουριστικές αφίσες για τα κατεχόμενα της Κύπρου – Έντονες αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων

Τα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο προμοτάρει μια πολύ διαδεδομένη στο Λονδίνο διαφημιστική καμπάνια,  που καλεί τους βρετανούς τουρίστες να ανακαλούψουν «τις μαγειρικές απολαύσεις, τη ζωντανή προκυμαία, τις παραλίες, την αρχαία ιστορία, τον ήλιο και τη φιλοξενία της Βόρειας Κύπρου», κάτι που λογικό ήταν να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ελληνοκυπρίων κατοίκων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως γράφει το Militaire.gr , «από τις 28 Ιανουαρίου και για ένα μήνα αφίσες που διαφημίζουν το παράνομο ψευδοκράτος στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου εκτίθενται σε δεκάδες κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου, σε 22 υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε 25 επιλεγμένες θέσεις γύρω από την πόλη».

Ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν έλαβε επίσης επιστολή του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο Χρήστου Καραολή, στην οποία εκφράζεται η απογοήτευση της κοινότητας, γιατί επιτρέπει την διαφημιστική προώθηση περιοχών και ακινήτων υπό παράνομη κατοχή από ξένη στρατιωτική δύναμη, από το 1974.

Ο κ. Καραολής σημειώνει ότι πολλοί βρετανοί υπήκοοι κυπριακής καταγωγής είναι ιδιοκτήτες τέτοιων κατεχομένων περιουσιακών στοιχείων χωρίς να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους σε σχέση με αυτό. Υπενθυμίζει επίσης στον δήμαρχο ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη μοναδική νομική κρατική οντότητα στο νησί.

Ο κ. Καραολής αναφέρθηκε επίσης στα πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών σχετικά με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

(Militaire.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook