Το ΚΚ Σουηδίας καλεί τους πολίτες να αφήσουν τις ευρωεκλογές και… «να μείνουν στο κρεβάτι» – To πρωτότυπο διαφημιστικό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις (video)
Οι ευρωκλογές της 26 Μαΐου αντιμετωπίζονται  από τους περισσότερους με ανησυχία και σοβαρότητα, εξαιτίας της σημαντικής ανόδου της ακροδεξιάς.

Το ίδιο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ένα ευφάνταστο σποτ καλεί τους πολίτες στις κάλπες. 

Όμως πολλοί ευρωσκεπτικιστές παραμένουν πιστοί στην αποχή τους από τις διαδικασίες της ΕΕ. 

Έτσι, το  Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας καλεί και αυτό σε αποχή, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Το τηλεοπτικό του σποτ  «Υπάρχουν καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε την ημέρα των εκλογών»  καλεί τον κόσμο να το ρίξει στο σεξ και όχι στις κάλπες.

Η παραγωγή ήταν από τα μέλη του ΚΚΣ, με τη βοήθεια κάποιων εξωτερικών συνεργατών. Οι ηθοποιοί δεν είναι μέλη του κόμματος, αλλά είναι ζευγάρι στην πραγματική ζωή, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σιμόν Ρένερ, στην εφημερίδα Nyheter Idag. Ο ίδιος το αποκάλεσε «σκόπιμα προκλητικό», εξηγώντας ότι στόχος του ήταν να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η φετινή καμπάνια του κόμματος έχει ως σύνθημα το «Skit i Eu Valet», που μπορεί να μεταφραστεί ως «Να πάνε να γ… οι ευρωεκλογές» και έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν δεν ήταν μόνο από… τα δεξιά του πολιτικού τόξου και τους συντηρητικούς πολίτες της Σουηδίας. Υπήρξαν ακόμη και από ανθρώπους της Αριστεράς, που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το γεγονός ότι στο βίντεο προβάλλονται δύο λευκοί, ξανθοί, ετεροφυλόφιλοι νέοι.

Κληθείς να απαντήσει σε αυτό, απάντησε: «Δεν απευθυνόμαστε κυρίως στα άτομα που ζουν στο Σέντερμαλμ (πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης). Απευθυνόμαστε κυρίως στην εργατική τάξη. Η μεσαία τάξη αυτής της γειτονιάς δεν είναι το target group μας. Εξάλλου είναι διασκεδαστικό να τους εκνευρίζεις».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook