Το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil έφτασε στην Κύπρο – Συμφωνία Λευκωσίας με Shell για το φυσικό αέριο

  • Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαίωσε την άφιξη του σκάφους, αναφέροντας ότι οι έρευνες αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ
  • Συμφωνία Λευκωσίας – Shell για την αγορά φυσικού αερίου

Ένα από τα δύο ερευνητικά υποστηρικτικά σκάφη της ExxonMobil που θα διενεργήσουν περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο “10” της κυπριακής ΑΟΖ, το Ocean Investigator, αναμένεται σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαίωσε την άφιξη του σκάφους, αναφέροντας ότι οι έρευνες αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ.

Παράλληλα, αυξάνεται το ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο. Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η βρετανική Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα 10 χρόνια, κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου 10 δισ. κυβικών μέτρων, από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισ. δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, ο οποίος χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη σχετικών συμφωνιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook