Η Ρωσία «καρφώνει» τις ΗΠΑ για τις απελάσεις – Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο έλληνας πρέσβης

  • Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση με «φόντο» τις απελάσεις ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα
  • Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών»
  • Σημειώνει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων
  • Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη την Παρασκευή ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς
  • Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ εκτοξεύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την υπόθεση της απέλασης των δύο ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, τις ΗΠΑ «βλέπει» πίσω από την από την εν λόγω απόφαση της Ελλάδας το ΥΠΕΞ της Ρωσίας. 

Όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες η «Καθημερινή», η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, καθώς φέρεται να προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρωσικό πρακτορείο Sputniknews.com, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών το καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων και μπορεί να της προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο έλληνας πρέσβης – Είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση

Την ίδια στιγμή, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη την Παρασκευή ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις.

Στον «αέρα» η επίσκεψη Λαβρόφ μετά τις απελάσεις διπλωματών

Σημειώνεται ότι οι απελάσεις των ρώσων διπλωματών και και το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί από την Πέμπτη στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν βάλει στον «πάγο» την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδας.

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επρόκειτο να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο μετά από πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά.

Διαβάζονται ΤΩΡΑ