Την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για την ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι με την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί, κοινωνικοί και πολιτισμικοί δεσμοί μεταξύ της ΕΕ και του Κοσσυφοπεδίου. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των επιτυχών προσπαθειών των αρχών του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίες κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας τις φιλόδοξες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο πεδίο της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στο κράτος δικαίου και στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος”, πρόσθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος και κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ να εγκρίνουν “πολύ σύντομα” την πρόταση της Επιτροπής.

Στη σημερινή έκθεση προόδου, η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα του χάρτη πορείας για την ελευθέρωση των θεωρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία έγκρισης της πρότασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, το Κοσσυφοπέδιο θα έχει κυρώσει τη συμφωνία για τα σύνορα με το Μαυροβούνιο και θα έχει ενισχύσει το ιστορικό επιδόσεών του όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας